התרגלנו לשיאה לבוף, זרמנו עם אידריס אלבה, התמודדנו עם סירשה רונן, אפילו את השם של צ'יווטל אג'יופור הצלחנו לקלוט בסופו של דבר. תתחילו לגלגל על הלשון את השם צ'דוויק בוזמן, הכוכב הבא שיגרום לעולם לנסות להבין איך בעצם מבטאים את זה. בוזמן, שחקן ותסריטאי בן 39, נמצא בשטח כבר כמה שנים, אבל הפריצה שלו מגיעה רק עכשיו, עם תפקיד ב"מלחמת האלים" והצטרפות אל נבחרת הגיבורים של מארוול. ממש השבוע יכולתם לפגוש אותו כמגיש פרס, לצד כריס "קפטן אמריקה" אוונס, בטקס האוסקר.

צ'דוויק בוזמן (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
גם גיבור על, גם דמויות היסטוריות. בוזמן ואוונס באוסקר|צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

בוזמן נולד בדרום קרוליינה ובכלל חלם להיות במאי וכותב. הוא השלים תואר בבימוי ולמד משחק באקדמיה הבריטית-אמריקאית לדרמה באוקספורד. אל המשחק הוא פנה כדי לשפר את היכולת לעבוד עם שחקנים, אך התאהב במקצוע וב-2008 הגיע ללוס אנג'לס כדי לפצוח בקריירה כשחקן. בתחילתו דרכו הופיע בתפקידי אורח קטנים בסדרות טלוויזיה שונות, ביניהן "CSI: ניו יורק", "חוק וסדר" ו"אי.אר". בהמשך זכה בשני תפקידים משמעותיים יותר - נייט ריי בשתי עונות של סדרת הדרמה המשפחתית "Lincoln Heights" החל מ-2008 וסרג'נט גרהאם מק'נייר בסדרה "Persons Unkown" ב-2010. מאז 2011 עובד בוזמן בקולנוע בלבד.


תפקידו הראשי הראשון היה בסרט "42" כג'קי רובינסון, השחקן האפרו-אמריקאי הראשון בליגת הבייסבול האמריקאית MLB. הסרט, שיצא לאקרנים בשנת 2013, זכה להצלחה מסוימת בקופות ולביקורות חיוביות. שנה לאחר מכן שיחק בשנית ספורטאי, הפעם שחקן פוטבול, בסרט "יום הבוחר" בכיכובו של קווין קוסטנר. תפקידים אלה הפכו את בוזמן לשחקן מבטיח, אך תפקיד הפריצה האמיתי שלו הגיע ב-2014, כשגילם את ג'יימס בראון בביוגרפיה הקולנועית "Get On Up" (שהוקרן בישראל במסגרת פסטיבל States of minds תחת השם "קומו על הרגליים"). במאי הסרט, טייט טיילור ("העזרה") סיפר כי ציפו שיבחר שחקן מוכר או ראפר מפורסם, אך הוא בחר בבוזמן האלמוני כי רצה "את השחקן הטוב ביותר שאני יכול למצוא". אחד האתגרים הגדולים של בוזמן בתפקיד היה שחזור תנועות הריקוד המפורסמות של אייקון הסול. "כל חלק בגוף שלו עשה משהו - הראש, הכתפיים, הרגליים. וזה משתנה בהתאם לשיר, הוא היה משנה את זה. זה קשה! הוא גרם לזה להראות קל", סיפר בראיון לגארדיאן. כדי לצלוח את המשימה נדרש בוזמן לאימוני תנועה של חמש שעות יומיות במשך שישה שבועות.

האימונים השתלמו בסופו של דבר, ועם יציאת הסרט זכה בוזמן לשבחים רבים על הופעתו. כמה חודשים מאוחר יותר הגיעה הצעה שכל שחקן מתחיל חולם עליה - הצטרפות ליקום הקולנועי של מארוול. בוזמן לוהק לתפקיד הפנתר השחור, שיוצג לראשונה ב"קפטן אמריקה - מלחמת האזרחים" בהמשך 2016. האולפן הציג בעבר גיבורים כהי עור - לפנתר קדמו דון צ'ידל כ-War Machine ואנטוני מקי בתור פאלקון, וכן לוק קייג' בסדרת הטלוויזיה "ג'סיקה ג'ונס" - אך מעולם לא בתפקיד ראשי, וזהו גם הגיבור הראשון שלה ממוצא אפריקאי ולא אמריקאי. "הפנתר השחור" יציג את הפיכתו של טצ'אלה, בן למשפחת המלוכה של המדינה האפריקאית הבדיונית ווקאנדה, לגיבור על. עם המלכתו זוכה טצ'אלה בכוחות על כמו מהירות על-אנושית, כוח פיזי חריג וחושים מחודדים, כשבדומה לת'ור, עליו להוכיח כי הוא אכן ראוי לכוחות שקיבל בירושה. הסרט צפוי להגיע לאקרנים בנובמבר 2018, ועד אז אנו צפויים לפגוש את בוזמן גם בסרטים "Message from the King", מותחן המלווה גבר דרום אפריקאי היוצא למסע נקמה בלוס אנג'לס בעקבות מות אחותו, ו-"Marshall", בו יגלם את השופט השחור הראשון בבית המשפט העליון בארה"ב, ת'ורגוד מרשל. זהו הליהוק השלישי שלו כדמות הראשית בסרט ביוגרפי, ובאתר Jezebel תהו האם הוליווד אימצה אותו כליהוק הקל והמהיר לכל דמות משמעותית בהיסטוריה האפרו-אמריקאית.

אך עוד לפני "מלחמת האזרחים", בוזמן לוהק לסרט הוליוודי גדול אחר - "מלחמת האלים", שמוקרן בימים אלה בבתי הקולנוע בישראל. הוא מגלם את תחות, אל החוכמה והקסם (בין היתר) מהמיתולוגיה המצרית. בוזמן הוא אחד השחקנים היחידים בסרט שנראה שייך למזרח התיכון ולאפריקה - הסרט עורר שערוריה מסוימת לאחר שלרוב התפקידים המשמעותיים של אלי ותושבי מצרים לוהקו שחקנים לבנים, בהם ג'רארד באטלר, ג'פרי ראש וניקולאי קוסטר-ולדאו (ג'יימי לאניסטר ב"משחקי הכס"). בוזמן מצא את עצמו מזדהה עם הביקורת: "כשרק ראיתי את התסריט חששתי שתגובה כזו עלולה להגיע, והאמת שאני אסיר תודה שזה קרה, כי אני מסכים איתה. רציתי לעשות את הסרט הזה כדי שאנשים יראו מישהו ממוצא אפריקאי משחק את האל שהוא אבי המתמטיקה, האסטרונומיה, אל החוכמה", הוא אמר בראיון למגזין GQ. "אבל כן, אנשים לא עושים סרטים של 140 מיליון דולר בכיכובם של אנשים שחורים וחומים".