מאז ראשית הקולנוע ועד היום, משפטים מסוימים נחקקו בזיכרון של הצופים והפכו לחלק בלתי נפרד מהשפה, כמו הציטוט הזכור של רט באטלר מ"חלף עם הרוח" - "Frankly, My Dear, I Don't Give a Damn" - ו"אלמנטרי, ווטסון" של שרלוק הולמס. התופעה הזו, של אמרות מיתולוגיות שלא מתות לעולם, הגיעה גם לסרטי הקאלט של שנות התשעים והאלפיים - והמשפטים הוחלפו בסלנג ובקאצ'פרייזים דוגמת "!As If" ב"קלולס" ו"Fetch" מ"ילדות רעות" (Mean Girls). וכמו כל חלק חשוב בסרט, גם לביטויים האלה יש היסטוריה משל עצמם.
לפני מספר שבועות נערך איחוד וירטואלי של כוכבות "ילדות רעות" יחד עם יוצרת הלהיט טינה פיי (שגם שיחקה בו), ובעוד שהאירועים האלה לרוב מסתכמים באפס כותרות, פיי דווקא כן נידבה מידע חדש וסיפרה איך היא הגתה את "פטץ'" הבלתי נשכח של המין-גירל הידועה גרטשן ווינרס (לייסי שאבר). לפי פיי, המונח המזויף דווקא הגיע ממקור אמיתי מאוד.
במהלך השיחה, אותה הובילה העיתונאית קייטי קוריק, פיי סיפרה כי "ערכתי תחקיר והתיישבתי עם כמה בני נוער בשכונה, ושאלתי אותם על סלנג ופשוט התחלתי לחשוב 'כל מה שאכניס לסרט עכשיו - עד שהסרט יצא, זה כבר ייגמר. אז עדיף פשוט להמציא משהו מזויף'. 'פטץ'' הייתה פשוט קיצור של המילה 'Fetching' (הבאה, שג"מ) וזה משך אותי, אז פשוט המצאתי את זה". הניסיון לעמוד בקצב הטרנדים המתחלפים של צופי הקולנוע זו משימה לא פשוטה ויש שיגידו גם סיזיפית, במיוחד כשמדובר בבני נוער וילדים, וההחלטה של פיי לגלות יצירתיות הוכיחה את עצמה. "Fetching" אמנם הייתה בשוק התרבותי ולא נטמעה יותר מדי, אבל "פטץ'" המומצא - דווקא כן.
הגאג בו דמותה של לייסי שאבר הייתה נחושה "לגרום ל'פטץ'' לקרות" (לגרום לביטוי לצבור פופולריות) היה אסון בעולמן הפנימי של דמויות הסרט - והשיא הגיע כשרג'ינה ג'ורג' (רייצ'ל מקאדמס) אמרה לגרטשן בנחרצות "תפסיקי לנסות לגרום ל'פטץ'' לקרות". מה שנכשל ביקום המקביל שיצרה פיי הפך להצלחה מסחררת במציאות, וצופי הסרט אימצו את הביטוי לחייהם האישיים. "פטץ'", למעשה, "קרה" בכל מקום, החל ממרצ'נדייז ועד ממים באינטרנט בהשראת הביטוי הקליט.