שבוע לפני טקס האוסקר, התקיים אתמול (א') בלונדון טקס הבאפט"א, פרסי האקדמיה הבריטית לקולנוע. הזוכה הגדול היה "1917" שנחשב כמועמד המוביל לזכייה באוסקר בשבוע הבא, והטקס כלל לא מעט רגעים אליהם עוד נגיע, עם אנשים כמו חואקין פיניקס, הנסיך וויליאם ובראדלי קופר, אבל יש דבר אחד שדחוף יותר לדבר עליו - הזוג אל פצ'ינו ומיטל דוהן. 

טקס הבאפט"א אמנם כלל לא מעט רגעים של נחת, אבל עבור פצ'ינו בן ה-79, שהיה מועמד לפרס שחקן המשנה הטוב ביותר על תפקידו בסרט "האירי" הוא דווקא נפתח בבהלה גדולה כאשר נפל על השטיח האדום. פצ'ינו קם בזריזות, חייך למצלמה ונעזר בהמשך ההליכה במי שמסתמנת כעוזרת האישית שלו - אבל כאן הסיפור רק מתחיל, וכמו כל סיפור טוב הוא מתחיל, איך לא, עם מיטל דוהן. 

בדיווח באתר הבריטי The Sun צוין כי פצ'ינו נעזר ב"מיטל דוהן, (בת) 46" כשנפל. באתר בריטי אחר, Express, כבר צוין כי מדובר בבת הזוג שלו, "מיטל דוהן, 40". לא מדובר בטעות, שני האתרים הבריטיים אכן דיווחו על גיל שונה של האייקון הישראלי דוהן, שעזרה לבן זוגה כשנפל, אבל הבעיה היא אחרת - דוהן בכלל לא נכחה בטקס. כפי שהתמונות מוכיחות, מי שניגשה לעזור לפצ'ינו היא כנראה אישה מקסימה ואדיבה לא פחות, אבל היא ממש לא זו שגילמה את נטלי ב"אסתי המכוערת".

מתוך The Sun

האם התקשורת העולמית יודעת מי זו מיטל דוהן? התשובה, למרבה הצער, היא כנראה לא. אבל רגע - האם מישהו יודע בכלל בת כמה היא? שאלה טובה וחשובה. לפי מאגר הנתונים IMDB, דוהן חגגה באוגוסט האחרון יום הולדת 40. לפי הגרסה העברית שלו, האתר אישים, מלאו לה כבר 43 שנים. 43 הוא גם הגיל של דוהן לפי ויקיפדיה, בעברית. לפי ויקיפדיה באנגלית התשובה היא כמובן כבר אחרת ומיטל שוב חוזרת אל מחוזות ה-40. ויקיפדיה הצרפתית? 43. ההולנדית? 40. לזכותה של דוהן ייאמר כי הגיל 46 ששויך לה הוא כנראה אכן בגדר פייק, אם כי בשלב הזה כבר אי אפשר לקבוע דבר בוודאות.

אל פצ'ינו ומיטל דוהן (צילום: SplashNews)
לא נכחה באירוע - דוהן ופצ'ינו|צילום: SplashNews

מלבד זהותה של מיטל דוהן, אחד הנושאים הבוערים בבאפט"א היה זה שמעסיק את הוליווד כולה בשנים האחרונות - והוא עניין הגיוון האתני בתרבות, ביצירות בכלל ובטקסי הפרטים בפרט. הנסיך וויליאם, שמאז שנת 2010 נחשב גם לנשיא האקדמיה הבריטית לקולנוע, ציין כי המחסור בגיוון "לא יכול להיות נכון בעידן הזה". גם חואקין פיניקס, שזכה בפרס השחקן הטוב ביותר על תפקידו ב"ג'וקר", לא נשאר אדיש לנושא, וסיפר כי הוא מרגיש בקונפליקט מאחר ו"כל כך הרבה מחבריי השחקנים שראויים לפרס לא זוכים לאותה פריבילגיה". "אני חושב שאנחנו שולחים מסר מאוד ברור לאנשים שאינם לבנים שהם אינם רצויים כאן", הוסיף פיניקס, ואף ציין כי הוא לא פוטר את עצמו מאחריות ומכיר בכך שגם הוא מהווה חלק מהבעיה מאחר ולא התעקש על גיוון בסרטים שהוא משחק בהם.

עוד אדם שמשך תשומת לב בטקס היה בראדלי קופר, אחד ממפיקי "ג'וקר", שלפי לא מעט גולשים הפגין במהלך הטקס הבעה אחת קבועה - ספק משועממת, ספק מבולבלת. אולי גם הוא תהה איפה מיטל דוהן.

אלה הזוכים בקטגוריות הבולטות בטקס הבאפט"א:

הסרט הטוב ביותר: "1917"

הבמאי הטוב ביותר: סם מנדס, "1917"

שחקן בתפקיד ראשי הטוב ביותר: חואקין פיניקס, "ג'וקר"

שחקנית בתפקיד ראשי הטובה ביותר: רנה זלווגר, "ג'ודי - מעבר לקשת"

שחקן בתפקיד משנה הטוב ביותר: בראד פיט, "היו זמנים בהוליווד"

שחקנית בתפקיד משנה הטוב ביותר: לורה דרן, "סיפור נישואים"

התסריט המקורי הטוב ביותר: בונג ג'ון-הו והאן ג'ין-וון, "פרזיטים"

התסריט המעובד הטוב ביותר: טאיקה וואטיטי, "ג'וג'ו ראביט"

הסרט הבריטי הטוב ביותר: "1917"