תאגיד השידור הבריטי BBC ידוע בסיקורו המוטה נגד ישראל, עם מגישים שמסרבים לקרוא למחבלים "מחבלים", עם עדויות של עובדים יהודים הטוענים לאנטישמיות - ואפילו דוח אחד שניתח סטטיסטית את סיקור מלחמת חרבות ברזל ומצא כי בערוץ מעדיפים להדהד את הנרטיב הפלסטיני ולהתעלם במובהק מזה הישראלי. מינוי חדש שעליו הכריזו לאחרונה בתאגיד מעורר סערה - ויש הרואים בו הוכחה נוספת לכך שמדובר בערוץ מוטה.
ב-BBC בישרו השבוע על הצטרפותו של ג'ורג' אצ'י לתפקיד אחראי עריכה ותיאום בשירות העולמי של הרשת. אצ'י עבד עד לאחרונה בתאגיד השידור הקנדי (CBC), ושם - כך לפי תכתובות מיילים שהודלפו - הוא הורה לעיתונאים שעבדו איתו להימנע מהמונח "טרוריסטים", גם כאשר מדובר בפעילים של ארגון הטרור הרצחני חמאס. בדיילי מייל דווח כי המיילים נשלחו באוקטובר 2023, ימים ספורים אחרי טבח השבת השחורה, וחרף העובדה שממשלת קנדה מתייחסת לחמאס כארגון טרור לכל דבר - אצ'י ביקש מהצוות שלו שלא לעשות כן.
"אל תתייחסו ללוחמים, לחיילים או לכל אחד אחר כ'טרוריסט'", הוא כתב, והסביר כי "הרעיון של טרור נשאר פוליטי מאוד והוא חלק מהסיפור. גם כאשר אנחנו מצטטים מישהו מהממשלה או מקור המתייחס ללוחמים כ'טרוריסטים', עלינו להוסיף הקשר כדי שהקהל יבין שזו דעה, לא עובדה".
מינויו של אצ'י עורר כאמור ביקורת רבה, בין היתר מצד הקמפיין נגד אנטישמיות: "בשלב זה, נראה כי ה-BBC אינו מתבייש כלל בהטיה שלו", נמסר מטעמם. "זה מביך שלמרות קריאות חוזרות ונשנות לרשת לקרוא לחמאס מה שהוא - ארגון טרור אנטישמי ורצחני - התאגיד החליט למנות מישהו שנראה כאילו הורה לעיתונאים באופן פעיל לא לתאר טרוריסטים במונחים מדויקים מבחינה חוקית".
גם השדרן והעיתונאי ג'ונתן סצ'רדוטי, שפועל רבות נגד האנטישמיות, יצא נגד המינוי: "מדיניות העריכה של ה-BBC תואמת את המדיניות שלו ב-CBC. כמובן שהפלסטינים שפלשו לישראל ושיגרו טילים על ישראל במשך שנים, הם טרוריסטים. כולם יודעים את זה".
ב-BBC סירבו להגיב. כשהודיעו על מינויו של אצ'י, כתבו כי הוא "מביא איתו ניסיון עשיר לתפקיד, לאחר שבעבודתו ב-CBC מילא תפקיד מפתח בביסוס מדיניות עריכה לאומית ובינלאומית, הסדרת אתיקה עיתונאית ושמירה על אחריות ציבורית. בתפקידו החדש, הוא יבטיח את שמירת סטנדרט העריכה הגבוה ביותר".
כאמור, בחודש ספטמבר פורסם דוח שבחן את סיקור ה-BBC בפלטפורמות השונות - טלוויזיה, רדיו, אינטרנט ורשתות חברתיות - בארבעת החודשים הראשונים למלחמה, וממנו עלה כי התאגיד הפר את הנחיות וכללי העריכה שלו יותר מ-1,500 פעמים, כשבשידוריו התגלה "דפוס מדאיג מאוד" של הטיה נגד ישראל.
על פי הממצאים, בסיקור של ה-BBC ישראל נקשרה לביצוע רצח פי 14 יותר פעמים מחמאס, ביצוע פשעי מלחמה פי 4 יותר מחמאס, והפרת החוק הבינלאומי פי 6 יותר מחמאס. כמו כן, נמצא כי ה-BBC ממעיט שוב ושוב בפעולות הטרור של חמאס, תוך הצגת ישראל כ"אומה מיליטריסטית ותוקפנית". לא זו בלבד אלא שכמה עיתונאים ששימשו את ה-BBC בסיקור המלחמה, גילו בעבר סימפתיה לחמאס ולמעשי הטרור שלו, כפי שעלה מהדוח.
וזה לא הכל: בחודש יוני, למשל, סירבה מגישת הרדיו של BBC אמה ברנט לכנות את שני המחבלים שחטפו את עדה שגיא מביתה בניר עוז ב-7 באוקטובר "מחבלים". בתוכנית סיפרה המגישה שראיינה את שגיא על החטיפה ואמרה: "ב-7 באוקטובר 2023, חייה של עדה שגיא השתנו לנצח... פתאום עובדים של חמאס פרצו לביתה".