פסטיבל הקולנוע ירושלים, שמהדורתו ה-41 תתקיים בין התאריכים 27-18 ביולי חשף היום (ראשון) את רשימת הסרטים הבין-לאומיים שישתתפו בתחרויות הפסטיבל ויצטרפו לתוכניה הישראלית, שפורסמה בחודש שעבר. התוכניv הבין-לאומית של הפסטיבל כוללת יותר עשרות סרטים באורך מלא - עלילתיים, תיעודיים וניסיוניים, המוקרנים בשורה של מסגרות. התוכנית המלאה כבר זמינה באתר הפסטיבל.

גם השנה יקיים הפסטיבל תחרויות נושאות פרסים לקולנוע בין-לאומי: התחרות הבין-לאומית, תחרות הביכורים הבין-לאומית, תחרות ברוח החופש והתחרות ע״ש שנטל אקרמן. לצד התחרויות הרשמיות, יוקרנו סרטים בין-לאומיים בשלל מסגרות נוספות, בהן: מאסטריות ומאסטרים, פנורמה, גאלה, סינמאניה ואמנות בצומת.

בין הסרטים שיוקרנו בפסטיבל: "כל מה שאנחנו מדמיינים כאור", זוכה הפרס הגדול של חבר השופטים בפסטיבל קאן; "טאטאמי", סרטם של זוכה האוסקר גיא נתיב וזוכת פסטיבל קאן זאר אמיר איברהימי ("עכביש קדוש") שהוקרן וזכה בפרסים בפסטיבל ונציה; "כלב שחור", הזוכה הגדול של מסגרת מבט מסוים בפסטיבל קאן; "הצרפתייה", סרטו החדש של הבמאי הקוריאני המוערך הונג סאנג-סו, זוכה הפרס הגדול של חבר השופטים בפסטיבל ברלין ו"דברים קטנים כאלה", סרט הפתיחה של פסטיבל ברלין וזוכה פרס המשחק, בכיכובם של זוכה האוסקר קיליאן מרפי ("אופנהיימר") ואמילי ווטסון.

עוד יוקרנו: "דור רומנטי", סרטו החדש של ג'יה ז'אנג-קה ("מגע של חטא") מהתחרות הרשמית של פסטיבל קאן; "סוחו", זוכה הפרס הגדול של התחרות הבין-לאומית בפסטיבל סאנדנס; "התכריכים", סרטו החדש של דייוויד קרוננברג שהוקרן בתחרות הרשמית של פסטיבל קאן; "לה קוצ'ינה" ו"סינג סינג", זוכה פרס בחירת הקהל של פסטיבל SXSW בכיכובו של המועמד לאוסקר קולמן דומינגו.

מתוך
מתוך "התכריכים"|צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע ירושלים

מתוך
מתוך "סינג סינג"|צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע ירושלים

כזכור, השחקנית ג'ניפר ג'ייסון לי תגיע לישראל ותשתתף בפסטיבל. בטקס הפתיחה, שייערך בבריכת הסולטן, תקבל השחקנית אות הוקרה, ובמהלך הפסטיבל יוקרנו ארבעה מסרטיה הבולטים: "מרגו בחתונה" של נואה באומבך, "שמונת השנואים" של קוונטין טרנטינו (שעליו קיבלה מועמדת לאוסקר), "אקזיסטנז" של דיוויד קרוננברג, ו"ג'ורג'יה - אחותי" של אולו גרוסברד.

פסטיבל הקולנוע ירושלים יתקיים השנה ברקע מלחמת "חרבות ברזל". "זו אינה הפעם הראשונה לצערנו בה הפסטיבל מתקיים בצל מלחמה", הסבירו רוני מהדב-לוין, מנכ"ל סינמטק ירושלים ומנהל הפסטיבל. "בזמנים טובים ובזמנים קשים, אנו מאמינים כי יש ליצור ולצרוך קולנוע, מתוך אמונה בכוחה של אומנות הקולנוע לחזק, לרפא וגם לספק תקווה למציאות אחרת באמצעות מאות הסיפורים השונים שיוצגו על מסכי האולמות", המשיך מהדב-לוין. "פסטיבל הקולנוע ירושלים מכיר בתפקידו של סינמטק ירושלים לתת נחמה, השראה וחיבור לקהילה המקומית והבין-לאומית, גם בעיצומו של עימות. אנו מייחלים לשחרור כל החטופים ולסיומה של המלחמה והאלימות באזורנו".