בעוד שבישראל בורחים מפורסמים בצעקות אימה מכל הצהרה שעשויה לקשור אותם עם גורם פוליטי, נשטפת ארצות הברית בשבועות האחרונים בכוכבי קולנוע, פליטי ריאליטי וניצבים עם שיגעון גדלות, שמצהירים בראש חוצות עבור מי הם מתכוונים להצביע בבחירות לנשיאות. רגע לפני שנדע מי האיש שיענה לטלפן האדום בשלוש לפנות בבוקר, עצרנו כדי לעשות סדר בתמונת העדפות הסלבס ולבדוק אם זה באמת מעניין מישהו.
הכינוסים הגדולים של המפלגות הפכו בשנים האחרונות למסיבות אייליסטים לכל דבר, שמתחרות ביניהן לא רק במסרים ובתדמית האחדות, אלא גם באיכות הפרצופים המוכרים על הבמה. בוועידה הדמוקרטית היו אלה נטלי פורטמן וסקרלט ג'והנסון, שעלו לבמה והכניסו את הסקס אפיל לקמפיין של אובמה. בצד הרפובליקני? זה הסתכם בעיקר בקלינט איסטווד, דיבורים לכיסא, פדיחות אימים ותפילות לקריסת הבמה.
בצד הכחול: יהודים, חנונים והאני בובו
הצד הצעיר והמגניב של אמריקה נמצא בצורה כמעט מוחלטת מאחורי הנשיא המכהן. מלבד קלוני, עומדים מאחורי אובמה שמות כמו: סטיבן שפילברג, הארווי ויינשטיין, ליאונרדו דיקפריו, ג'יי.ג'יי אברמס, וויל פארל, לנה דנהאם (שכמו פארל, דאגה גם היא לסרטון משל עצמה) אווה לונגוריה, מייקל ג'ורדן ואפילו האני בובו (שהצהירה על כך בריאיון לג'ימי קימל). רובם המכריע תרם מכספו האישי בנוסף להופעה באירועים פומביים וגיוס כספים לטובת הנשיא.
אז מה גורם למיטב הכוכבים להתייצב מאחורי אובמה? "לתעשיית הבידור תמיד הייתה השפעה גדולה יותר על הצד הדמוקרטי", קובע ווסט. הסיבה הברורה מכולם היא הנטייה של אנשי רוח ותרבות ללכת באופן טבעי לצד השמאלי של המפה. אבל במקרה של אובמה יש גם את אפקט "כוכב הרוק" שמעטים מנשיאי ארצות הברית זכו לו. הוא מכור לסדרות פופולאריות, מעריץ כדורסל מושבע (קבלו אותו מספק הימור מפורט לטורניר גמר המכללות האחרון) ובאייפוד שלו מתנגנים השירים של ג'יי זי, ביונסה ופלורנס אנד דה מאשין. כשבצד השני הכי רחוק שרומני מוכן ללכת הוא האזנה לאירוסמית', לא קשה לנחש למה נראה מגניב יותר לבחור באובמה.
בצד האדום: קשישים, מיליארדרים וכוכבות פורנו
מרבית תומכיו של מיט רומני מגיעים מהצד הכלכלי והעשיר של ארצות הברית, זה שמחזיק במירב הכוח, אבל מוכר הרבה פחות לציבור הרחב. ועם זאת, יש גם לא מעט כוכבים שהחליטו להעניק את פניהם וקולם לרומני. ביניהם: צ'אק נוריס, סילבסטר סטאלון, טום סלק, ג'ון וויט, מאט דיימון, ג'רי ברוקהיימר, לינדזי לוהאן וכוכבת הפורנו לשעבר, ג'נה ג'יימסון, שהכריזה: "כשאתה עשיר, אתה רוצה רפובליקני בראשות המדינה". לא רק שהצד של רומני נראה מבוגר ומעורער משהו, גם הכספים שזרמו מתוכו אל תוך הקמפיין לא היו משמעותיים כמו אלה של אובמה.
הצד המבוגר והאפור יותר של אמריקה אולי נראה נוצץ פחות על פוסטרים, אבל התרומות שהוא מעניק מאחורי הקלעים עזרו לרומני להיות דומיננטי תקשורתית בכל נקודה חשובה באמריקה. הרבה בזכות עזרתו של המיליארדר היהודי, שלדון אדלסון, שהזרים (לפי נתוני פורבס), סכום של 10 מיליון דולר לקמפיין, והתחייב לעלות עד 100 מיליון כדי להבטיח את הוצאתו של אובמה מהבית הלבן.
כמה זה באמת משפיע?
הכסף שמגיע מידי הידוענים בהחלט עוזר, אבל השאלה הגדולה היא האם הוא באמת משפיע על נתוני ההצבעה בפועל. "קשה למדוד באמת כמה ההשפעה של סלבס על הפתק שנכנס לקלפי משמעותית באמת", טוען ווסט. "מצביעים אוהבים לחשוב שהם עצמאיים ושום דבר לא משפיע עליהם מלבד דעתם האישית. ועם זאת, מדובר באנשים שקובעים כאן את הטרנדים, את השפה ומככבים במרבית הפרסומות של המותגים שאותם אמריקאים קונים. בסופו של דבר הדברים האלה משפיעים גם על ההצבעה".