אפילו חובבי נהיגה קיצוניים ומשחיזי פניות ללא חת יודעים שמה שיכול להיות מהנה ביותר במושב הנהג כשהם אוחזים בהגה יכול להפוך לחוויה טראומטית למדי במושב הנוסע, אפילו אם הנהג הוא מיומן ביותר.
תחושת חוסר השליטה וכוחות הג'י שמורגשים באופן שונה לגמרי כשלא אוחזים בהגה יכולים, מעבר לחוויה המפחידה, גם להביא לתופעות פיזיות ממשיות כמו סחרחורת, בחילה, הקאות ואפילו במקרים קיצוניים להתעלפויות.
רצוי לזכור את זה בפעם הבאה שאתם מתכננים בחשאי לקחת את החברה המהממת שלכם לסופשבוע בצפון או בדרום ועל הדרך לבקר, כאילו במקרה, בכמה מכבישי הנהיגה של ישראל.
בכל מקרה, גם כמובן מסיבות בטיחותיות, לא היינו ממליצים לכם לקחת אנשים שאתם אוהבים לנהיגה על הקצה ובוודאי שלא היינו ממליצים לכם לקחת לסיבוב במכונית ספורט חזקה על מסלול מרוצים (אוי, עוד אין כזה בארץ אבל מי יודע, על פי התוכניות גם הבעיה הזו אמורה להפתר בקרוב) את אמא או את הבן הקטן שלכם.
שכחנו לציין שאם אתם בכל זאת מחליטים לקחת אתכם נוסעים כדאי שתוודאו מראש שהם לא אכלו שום דבר ביממה האחרונה וגם רצוי שתצטיידו באטמי אוזניים ממש מצוינים.
ילדים עשויים לעתים להפתיע וליהנות מהסיבוב ברכבת ההרים, אבל כדאי שתזכרו שבעוד שאצל אנשים מבוגרים טראומה מסיבוב מטורף יכולה להמשך מקסימום מספר שעות במקרה של ילדים רכים אירוע מלחיץ יכול להחרט בזכרון לזמן רב.