תושב מקסיקו הגיש תביעה נגד חברת פורד העולמית בטענה שיצרנית הרכב הענקית מסרה ברשלנות קודי שכפול למפתחות רכבים מתוצרה ואלה נוצלו על ידי מבריחי סמים שהשתילו בעזרת המפתחות שהשיגו סמים במכוניות של אנשים תמימים אשר חצו את הגבול בין מקסיקו לארצות הברית.
ריקרדו מגלנס תושב חוארז שבמקסיקו ללא כל עבר פלילי היה סטודנט בבית הספר למוזיקה באוניברסיטת טקסס ומדי סוף שבוע הוא נהג לנוסע עם הפורד פוקוס מודל 2007 שלו בחזרה לבילוי ימי החופש בחיק המשפחה במקסיקו ובתחילת כל שבוע היה חוזר ללימודים בטקסס.
אך נסיעה שגרתית אחת בסתיו 2010 קיבלה תפנית לא צפויה כשוטר משטרת הגבולות שהחליט לבדוק ביסודיות את תא המטען של הפוקוס גילה בו חבילה מוסתרת ובה כמה עשרות קילוגרמים של מריחואנה.
ריקרדו נעצר מיד ולמרות שהכחיש כל קשר לחבילה הוא "בילה" לא פחות משישה חודשים בכלא פדרלי באל פאסו לפני שהאשמות נגדו בוטלו לאחר שחוקרי המשטרה חשפו רשת של עבריינים שהיו נוהגים לשתול מריחואנה במכוניות של נוסעים תמימים בין חוארז לאל פאסו.
מהחקירה המשטרתית עולה כי העבריינים המקסיקניים איתרו כמה אנשים בעלי מכוניות פורד שגרים בחוראז ועובדים או לומדים באל פאסו ובעזרת שיחת טלפון פשוטה לסוכנות פורד בה מסרו את שמו של בעל הרכב ומספר הזיהוי שלו קיבלו קוד שכפול למפתח בעזרתו ניתן להכין, ללא המפתח המקורי, העתק מדויק למפתח בדקות אצל כמעט כל מנעולן.
ביחד עם המפתחות הם המתינו שהאנשים שאיתרו יגיעו הביתה ובדרך נקייה ללא עקבות השתילו את המריחואנה בכלי הרכב. וכך ללא ידיעתו בעל הרכב היה מעביר לסוחרים את הסמים לתוך ארצות הברית. בצד השני של הגבול שותף של העבריינים היה מאתר את הרכב משתמש בעותק נוסף של המפתח שהיה בידו ולוקח את הסמים מבלי שאף אחד ישים לב.
התפנית בחקירה המשטרתית הייתה לאחר שעוד שלושה בעלי פורד פוקוס ללא כל עבר פלילי המתגוררים במקסיקו ונוסעים הרבה לארצות הברית נתפסו עם סמים במכוניותיהם. התברר שהנהלים על מסירת הקודים לשכפול מפתחות בסוכנויות המשנה של פורד לא היו ברורים והסוכנות ממנה הישגו העבריינים את הקודים מסרה להם מעל 5,300 קודים למכוניות פורד במהלך תקופה של 18 חודשים.
"פורד חילקה את הקודים הללו בלי לאמת למי הם ניתנים" ציין לואיס לופז עורך הדין של ריקרדו " הלקוח שלי עוד יצא בזול, אבל הפרצה הזו מאפשרת למי שהשיג את המפתח לשים ברכב גם קוקאין או אפילו גופה"
פורד מצידה מטילה את האשמה על עובד הסוכנות בדאלאס שנתן בחופשיות יתרה את הקודים ובמשכפל המפתחות מאל פאסו שלא ביקש לראות במו עיניו את מסמכי הרכב לפני שהכין מפתח באמצעות הקוד שניתן לו.
כעת נותר לבית המשפט ולמושבעים לקבוע מי אחראי באמת על הרשלנות שהביאה לכליאתו של אדם חף מפשע.
>> משטרת ישראל שוקלת: שלילת רישיון למשתמשי מריחואנה רפואית