אייקון מצלמת מהירות (צילום: istockphoto)
דו"חות המהירות מכניסים כסף רב לקופת המדינה |צילום: istockphoto
למרות שכבר הוכח שהקשר בין תאונות דרכים למהירות הנסיעה אינו ישיר, בישראל כמו בשאר מדינות העולם המערבי מצלמות ומכמונות המהירות צצות כפטריות אחרי הגשם ומשטרת התנועה משקיעה מאמצים כבירים באכיפת נהיגה במהירות מופרזת. לא תמיד הסיבה האמיתית היא הצורך בהגברת הבטיחות בדרכים, שכן דו"חות המהירות מכניסים כסף רב לקופת המדינה.

כתשובה לעליה ברמת האכיפה, מערכות הניווט המתקדמות כמו WAZE מציעות התרעה על מצלמות ומכמונות מהירות, הביקוש לאמצעי נגד כמו גלאי רדאר ומשבשי הלייזר גבוה למדי ואפילו החלה להתפתח תופעה של אזרחים העומדים לפני מכמונת מהירות עם שלטי אזהרה ומזהירים את הנהגים הנוסעים בכביש.

למרות שאין בהתרעה האנושית עבירה על החוק, רון מרטין, תושב מדינת טקסס בארה"ב, נעצר לפני כמה ימים לאחר שעמד לפני מכמונת מהירות והתריע מפניה באמצעות שלט שאחז בידו.
לדברי המשטרה המקומית, מרטין נעצר באשמת אחזקת שלט פרסומי בכביש הראשי שנחשב לעבירה, אך מנגד טען העצור שהשלט שהחזיק לא כלל שום חומר פרסומי פרט לאזהרה על מכמונת המהירות ולכן אין בכך עבירה על החוק.

לפי דיווחי התקשורת המקומית, המניעים למעשיו של מרטין עדיין לא ברורים, אך אם מטרת מכמונות המהירות היא להפחית את מהירות הנסיעה כדי להגביר את רמת הבטיחות בדרכים, אין במעשיו של האיש שום פסול ואם המשטרה מציבה מלכודות מסוות כדי לתפוס כמות גדולה של נהגים ולהעשיר את קופת המדינה יש בכך החטאה של המטרה העיקרית.

>> כך תשארו עם הרשיון ביד: אמצעי מניעה מול מצלמות המהירות החדשות

מכמונת מהירות (צילום: משטרת ישראל)
התריע מפני מכמונת מהירות - ונעצר|צילום: משטרת ישראל