על אף שמרוצי מכונית הוא אחד מענפי הספורט היחידים בהם השוויון בין גברים לנשים הוא מוחלט ובני שני המינים מתחרים ביחד באותם מקצים זה מול זו, עדיין ועל אף כמה נהגות מרוץ מוכשרות ומפורסמות מאוד, בגדול מדובר בספורט גברי בו הרוב המוחלט של המשתתפים הם ממין זכר.
עוד ב-mako רכב
מכונית מרוץ תוצרת עזה
צפו: הדריפטר בלי הידיים
התאומות קופ שורפות את המסלול ומצטלמות למקסים
הבלונדינית שעושה בית ספר לנהגי מונסטר טראק
לנוכח מציאות זאת, על רקע הכיבוש ולאור העובדה כי מעמד הנשים בעולם הערבי עדיין רחוק מאידיאלי, בהחלט מפתיע לגלות סצינה נשית שוקקת של נהגות מרוצים ממש לצידנו בגדה המערבית.
Speed Sisters Trailer (in Production) from SocDoc Studios on Vimeo.
טריילר של סרט דוקומנטרי הנמצא בימים אלה בשלבי הפקה סופיים מספר את סיפורן של 5 צעירות פלסטיניות המכנות את עצמן בשם "Speed Sisters" - נשים שבשם האהבה שלהם למכוניות, למוטוריקה ולנהיגה מהירה שוברות הרבה מוסכמות ונאלצות להתמודד עם קונפליקטים לא פשוטים בין השאיפות שלהן להגשים את עצמן והתמורות בעידן המודרני לבין מה שעדיין מצפים מנשים בחברה המסורתית ברובה בשטחים.
לטענת יוצרי הסרט מדובר בנבחרת הנהגות הנשית הפעילה היחידה בעולם המוסלמי, אך כמו בישראל גם בגדה אין ממש מרוצי מכוניות מסודרים. עם זאת, אולי תופתעו לדעת שבהחלט יש כל מיני פעילויות מקומיות כמו תחרויות ג'ימקאנה ודריפטים בהן הנהגות הצעירות לוקחות חלק ונחשבות לכוכבות גדולות.
כוכבות הסרט, הצעירות מונה, בטי, מאיסון, מארא וגם נור דאוד מרמלה שהשתתפה בזמנו באירועי פורמולה ישראל באילת, הן לא בדיוק הצעירות הפלסטיניות הטיפוסיות, אך מעבר לסיפוריהן האישיים של חמש הכוכבות והעיסוק במכוניות הסרט מציג, על רקע שוטים פוטוגניים טיפוסיים של החיים באזורנו, הצצה רחבה יותר לעולמם של הצעירים הפלסטיניים שרבים מהם, במיוחד מקרב תושבי הגדה, רוצים לחיות חיי הגשמה ונהנתנות אישית לצדם של הישראלים, בשונה מאוד מהעמדה הרשמית המוצגת על ידי בכירי הרשות.
>> מהמרוץ שהתבטל ב-1970, דרך מרוצי אשקלון ועד פורמולה ישראל – תולדות הספורט המוטורי הארץ ישראלי