לכאורה מדובר בכלי מוטורי יעיל להפליא היכול לשמש כעזר לחקלאי וככלי פנאי וטיולים אידיאלי, אבל בשנים האחרונות הטרקטורונים בישראל עלו שוב ושוב לכותרות בשל רוכבים חסרי אחריות שהשתוללו בכבישים הציבוריים ובדרכים לא סוללות תוך התעלמות וסיכון חיי הסובבים.
לאור עליה במימדי התופעה במשטרת דימונה פתחו באחרונה בניסוי לא שגרתי שמטרתו ליצור הרתעה שתוביל לשינוי דפוסי ההתנהגות והשימוש של בעלי הטרקטורונים.
על פי נתוני המשטרה בכל הארץ יש כ-80 אלף טרקטורונים וחלק לא מבוטל מהם נעים ללא מספרים, רישוי בר תוקף וביטוח.
על פי הנתונים ריכוזים גדולים של טרקטורונים נמצאים באזור לכיש, הנגב, מושבי השרון, השפלה וקצת פחות בצפון הארץ, ועל אף שפה ושם נערכים מבצעי אכיפה, בעיקר בסופי שבוע, חלק גדול מרוכבי הטרקטורונים ממשיך להשתולל ולהתפרע ובמשטרת ישראל התקשו עד כה לתת מענה של ממש לתופעה החמורה.
באזור דימונה והפזורה הבדואית יש כ-1000 טרקטורונים וכדי להקדים תרופה למכה ולנסות לצמצם את מספר האירועים והתאונות בהם מעורבים טרקטורונים במשטרה המקומית הצליחו, במאמץ רב בסיוע משרד הרישוי ומידע מודיעני שנאסף, למפות ולאתר את כל בעלי הטרקטורונים באזור.
רפ"ק שמואל אטיאס קצין אגף המבצעים בתחנה החליט לפנות ישירות לכל בעלי הטרקטורונים ושיגר להם מכתב אישי ובו הבהיר כי עליהם להתחיל לנהוג על פי הכללים המקובלים ומי שלא יעשה כן ויסכן תושבים או נהגים ינקטו נגדו צעדים חמורים מאוד.
"אני מוצא לנכון להעביר לכם מכתב זה כי אני מתכונן לנקוט ביד קשה ובכל האמצעים שעומדים לרשותי לטפל בתופעה על מנת להקנות תחושת ביטחון לתושבי האזור ולבני ביתך. אני מקווה שתקבלו בהבנה את הנושא ותשנו את דפוס ההתנהגות בעת הרכיבה בטרקטורון הנמצא ברשותכם", כתב רפ"ק אטיאס.
במכתב בעלי הטרקטורונים אף הוזהרו כי בזמן הקרוב ייערכו מבצעים סמויים וגלויים למיגור התופעה.
"זה פיילוט ראשון מסוגו ואני מקווה שנצליח למגר את התופעה או לצמצם אותה ככול שניתן כדי להקטין את הפגיעה באיכות חיי התושבים ובעיקר כדי למנוע פציעות ואובדן חיי אדם ", הסביר רפ"ק אטיאס.
במידה והניסוי באזור דימונה יוכיח את עצמו הוא יועתק לשאר התחנות ברחבי הארץ.
>> מבחן: רכבנו על הטרקטורון החזק בעולם ושרדנו כדי לספר