כמה מהפעילים הבולטים והוותיקים ביותר בתחום הקנאביס והלגליזציה בישראל התאחדו וכתבו מכתב משותף לשר הבריאות ניצן הורוביץ, ובו הביעו תמיכה ביוזמת ביטול רישיונות הקנאביס ומעבר למשטר חדש של מרשמים. מהלך שכזה, שעל פי הדיווחים מובל בימים אלו על ידי שר הבריאות, יקל באופן ניכר את הקשיים הביורוקרטיים העומדים בפני מטופלי קנאביס, המביאים לעיכובים של שבועות ולעתים אף חודשים ארוכים בטיפול. בנוסף, יפחית המהלך במידת מה את ההוצאה הכלכלית הכרוכה בהנפקת הרישיון.
המכתב לשר הבריאות, שחתום בין השאר על ידי עידן מור (גדי וילצ'רסקי), גיא לרר, ניר יופטרו ושלומי סנדק, נפתח ב"הבעת תמיכה בהחלטה המשמעותית שאתה מוביל לביטול הרישיונות ומעבר למרשמים לקנאביס רפואי". שינוי זה יאפשר לרופא מטפל להנפיק מרשם לקנאביס בעבור מטופל הזקוק לכך על פי דעתו המקצועית, ללא צורך בהפקת טפסים נלווים ובהמתנה לאישור מהיק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות). כך יוכל המטופל לצאת מחדר הרופא, לגשת מיד אל בית המרקחת ולרכוש את הקנאביס לו הוא זכאי, כפי שניתן לעשות עם כל תרופה אחרת. האישור יוגבל רק לרופאים בעלי היתר לעסוק בקנאביס, אבל עדיין יחסוך הליכים משמעותיים, ארוכים ויקרים שמשטר הרישיונות הנוכחי יוצר.
"כלל ציבור החולים בישראל מבקש לקבל את הקנאביס הרפואי מהרופא המטפל, כחלק מהליך טיפול שלם, ולא לקבלו בנפרד ברישיון שלעתים אינו מתיישר עם ההליך הטיפולי השלם, וכל שינוי בו הינו קשה עד בלתי אפשרי", כתבו הפעילים לשר הבריאות. "אנחנו מבקשים להחזיר את כוח הטיפול לרופאים המטפלים בנו ולאפשר להם לתת לנו מרשמים בהתאם לתוכנית הטיפול ולרצף הטיפולי הנדרש עבור כל אחד ואחת מאיתנו. המצב כפי שהוא שכיום הוא בלתי אפשרי ואינו יכול להימשך עוד, ואף מייצר שוק שחור ומסוכן של קנאביס רפואי".
הניסיון לעבור ממשטר של רישיונות למרשמים כבר נעשה בעבר, והוא נכלל בהצעת החוק המקורית של ח"כ שרן השכל להסדרת נושא השימוש בקנאביס רפואי. בנוסח המתוקן של ההצעה – שלא עברה בקריאה ראשונה בחודש יוני האחרון – נכלל המעבר למרשמים רק בעבור חלק מהמטופלים, ולא אושר בעבור אנשים שההתוויה הרפואית שלהם היא כאב או פוסט-טראומה. חשוב לציין שמטופלים אלה מהווים כ-60% ממטופלי הקנאביס בישראל. הסיבה לאי-הכללתם של מטופלים אלו בהסדר שהוצע הייתה התנגדות של קופות החולים למהלך בשל חששם מעלויות כלכליות כבדות. בראיון ל-Mako קנאביס לפני כ-3 חודשים טענה ח"כ השכל כי המהלך לא יפגע בקופות החולים כלל, וכי הסיבה להתנגדותן נובעת משמרנות מיותרת המביאה ל"התעללות בחולים".