חה"כ שרן השכל ושר הבריאות ניצן הורוביץ הגיעו להסכמות בנוגע להקמת ועדה שתדון בנושא הקנאביס הרפואי ועל קידום החקיקה בנושא. כך אמרה השכל בראיון לתכניתו של רינו צרור (גל"צ).

"אני יכולה לבשר לך שמסתמן שהגענו להסכמה, שחלק מהדברים יקודמו בשבועות הקרובים בתקנות, והחקיקה תוכל גם כן להתקדם בקרוב", מספרת השכל. "אני מקווה שנוכל להתחיל לתת מזור לאנשים. המאבק שניהלתי בשבוע שעבר הוא בשביל אנשים כמו פרח [מטופלת שהתראיינה בתכנית] ואחרים. פתחתי את הבוקר עם סרטונים של אנשים עם פרכוסים שלא יכולים להרשות לעצמם את התרופה.

אני העברתי חקיקה בכנסת בשיתוף פעולה ביחד עם רע"ם. גם הם מבינים את הצורך בקנאביס רפואי, הרי מחלות לא מדלגות על אף אדם ועל אף מגזר. הרפורמה של ליצמן שנכנסה לפני שנתיים עשתה המון דברים טובים אבל גם עשתה המון דברים לא טובים. החקיקה שלי שעברה לפני כמה שבועות נועדה לתקן את זה. נועדה להפחית את המחיר ב-50-60 אחוז".

ועדיין - המחירים גבוהים מדי

גם אחרי הפחתה של כמחצית ממחיר הקנאביס, הוא עדיין עשוי לעמוד על 1,500-2,000 ש"ח ואף לסכומים גבוהים מאלה בחודש למטופל. החוק של חה"כ השכל הוא חשוב, אבל לבטח לא מספיק.

"הרפורמה עשתה המון המון בעיות, החל מביורוקרטיה ורגולציה ואי התאמה לשוק האירופאי ומחסור בזנים ועצירת הרצף הטיפולי. אין ספק שצריך להסיר רגולציה וחסמים וביורוקרטיה מטורפת של משרד הבריאות שתחתוך את מחיר העלות לאותם צרכנים. ואין ספק שתרופת הקנאביס צריכה להיכנס לסל התרופות של מדינת ישראל. גם בהקשר הזה אני עובדת על חקיקה. יש בסל תרופות בעשרות אלפי שקלים שממומנות על-ידי משרד הבריאות. זה אבסורד שחולה יעדיף להשתמש בתרופה שלקופת החולים היא כל-כך יקרה, אבל לו היא תעלה 10 שקלים, בעוד הקנאביס לא ממומן".

כזכור, בחודש שעבר עברה הצעת החוק של השכל להסדרת השימוש בקנאביס למטרות רפואיות בקריאה טרומית בכנסת, אולם הוחלט שלא לקדמה אלא להעביר לדיון בועדות הפנימיות של משרד הבריאות. הדבר עורר מחלוקת בין השכל לבין שר הבריאות, אולם כעת יתכן שנמצא הפיתרון למשבר בין השניים, שהנפגעים העיקריים ממנו, אם לא היחידים, הם מטופלי הקנאביס הרפואי.