"תמיד הייתי משתמשת של קנאביס. זה היה הדבר שמאוד איזן אותי בקריירה מאוד מאוד תובענית ובלתי אפשרית כמעט, במיוחד אם את אישה צעירה ואמא לילדה קטנה. באיזשהו שלב החלטתי שיש חיי מדף שהספיקו לי ולא בא לי להתרוצץ במטבחים".

מאחורי הדברים עומדת מיקה שרון, השפית של מסעדת "מיקה" המיתולוגית, שהייתה מעורבת בשנים האחרונות בלא מעט פרויקטים קולינריים מעניינים במיוחד. את הדברים אמרה שרון בראיון מיוחד שנערך עמה בפוקדאסט "מקאלי ועד קוש".

מיקה מעולם לא הפסיקה לעסוק באוכל, אבל היא בהחלט לא נמצאת יותר במטבחים. היא מתגוררת בניו-ג'רזי, וביחד עם קבוצה של מהנדסי מזון בכירים, חלקם אמריקאים וחלקם ישראלים, היא עובדת במעבדה המייצרת מוצרי קנאביס אכילים לקהל הרחב.

"באיזשהו שלב קיבלתי הצעה מאוד מעניינת מאדם שאני מאוד מעריכה שקוראים לו ניר פלטר, והוא בעלים של יקב מעולה בארץ אם אתם מכירים (יקב פלטר)", שרון מתארת. "ניר הקים חברה בקולורדו, אנחנו פועלים בייצור זנים עתירי פרופיל CBD, גידולי Indoor ו-Outdoor (פנים וחוץ) בחווה שלנו, ואז זה מגיע אלי למעבדה בניו-יורק, ואני מפתחת מוצרים ללקוחות על פי דרישתם או מפתחת מוצרים עבור החברה שלנו. זו בעצם הדרך שלי לביזנס הזה. לחברה קוראים PSC Group. אנחנו מחולקים בין ישראל, קולורדו וניו-יורק. החברה בבעלות ישראלית מלאה, ועובדים בה גם אמריקאים וגם ישראלים".

האיכות מעל לכל

בפיקוחה הקולינרי של שרון, מייצרת החברה מגוון רחב ביותר של מוצרי קנאביס אכילים המבוססים על CBD (רכיב הצמח העיקרי שאינו פסיכואקטיבי). בהעסקה של שפית ברמתה, ברור שהחברה שואפת לייצר מוצרים ייחודיים ומדויקים בטעמם, ולקלוע לחך של כמה שיותר אנשים. שרון, מצדה, רואה ערך משמעותי גם בייצור מוצרים המביאים עמם את התועלת המצויה בקנאביס. מבחינתה הקנאביס הוא לא רק גימיק.

"לי היה הצורך לא רק ב'אכילים' טעימים אלא גם אפקטיביים. אנחנו יודעים לייצר חומרי גלם שמתאימים למוצרים. חלק מהעבודה שלי זה לקבל מהחווה טעימות של שמנים ולעשות 'דזיגניישן' – זה הולך לשוקולדים וזה הולך לסוכריות גומי וזה הולך לתמציות. יש דברים שאנחנו רוצים בהם טעם יותר 'המפי', ויש דברים שאנחנו רוצים בהם מינימום טעם המפי, ויש גם את העניין של הלקוחות שאומרים "אנחנו מעדיפים עם יותר טעם או פחות". אנחנו מייצרים לא מעט מוצרים עם חומרים פעילים נוספים".

"אני בתור שפית תמיד הייתי אומרת שהאוכל שלי הוא טוב כמו חומרי הגלם שאני עובדת איתם. גם פה זה הדבר הכי הכי חשוב שיש. יש חומרים שהם לא טהורים, די מלוכלכים, לא מבוקרים, או נעשים במקומות שאין להם את הביקורת הנדרשת. לי חשוב תמיד, גם באוכל וגם במוצרים שאני מכינה במעבדה, שחומרי הגלם שלי יהיו מהאיכות הכי טובה".

ובנימה אישית

"איך את צורכת את הקנאביס או ההמפ שלך?", נשאלה מיקה בחלק היותר אינטימי של הראיון. "אני חייבת להגיד ולהודות שאני מפשלת בגדול, כי אני עדיין מהמעשנות, וג'וינט בסוף היום מבחינתי זה התרופה שלי...קצת טבק, כי אחרת זה קשה לי בריאות. בגלל שהבת שלי נורא מתעקשת אני מנסה לעבור לוייפינג, אבל זה לא מספק אותי וזה לא אותו דבר. לפעמים טיפות של שמן THC".

ובהקשר של CBD? כאן מיקה יכולה להשתמש במוצרים אותם היא מכינה בעצמה. "אני משתמשת במוצרים שלנו. יש לי סוכריות גומי לאנרגיה, שיש בזה CBD ויש בזה קפאין וזה ישר מכניס לפוקוס ולמרץ".

תוכניות לעתיד?

כמו שהבנתם, מיקה שרון אף פעם לא דורכת במקום. והיעד הבא – תחום משקאות הקנאביס. "אני מאוד רוצה להיכנס, ונכנסת אוטוטו לתחום המשקאות. אני מאמינה שזה עולם ומלואו. המשקה הראשון שייצרנו שיצא פשוט מעולה, ונתנו דוגמאות ללא מעט רשתות. זה משקה אנרגיה על בסיס קפה ואייריש קרים, זה היה המשקה הראשון שמאוד התלהבתי ממנו, גם מהאפקטיביות וגם מהטעם. עכשיו אני פונה יותר לנושא של משקאות קלים, על בסיס סודה או מיצים".