עד לשנים האחרונות בישול עם קנאביס לא נחשב למפואר או אפילו לעשייה קולינרית, אלא הסתכם בעיקר באפייה של בראוניז או חטיפים מתוקים אחרים. המטרה העיקרית באפייה כזאת היתה ברורה - להתמסטל. אולם בשנים האחרונות התפשטות הליגליזציה בעולם החלה להגדיר מחדש את הקנאביס לא רק כצמח שמותיר אותך על רצפת המטבח עם סחרחורת וצחקוק בלתי רצוני, אלא כמרכיב שיש לחקור אותו גם במטבח - ולשלב אותו במנות קולינריות איכותיות שנעשות בידי השפים הטובים ביותר. 

כך, יותר ויותר שפים ברחבי העולם מכניסים קנאביס במנות שלהם באמצעות שילוב של הצמח עם מרכיבים איכותיים מאוד בטכניקות שונות וייחודיות. דמיינו למשל את המנה הבאה - קנאביס סאטיבה המשולב בתוך סלט סלק חלוט עם גבינת עזים וצנוברים, או ברווז צרוב עם כרובית, פטריות ורוטב אוכמניות המשולב עם קנאביס. אלו הם שתי מנות של השפית אנדראה דראמר. בישול כזה, שבו יש לשמור באופן מדויק על המינון הנכון, משלב בתוכו גם רוקחות, ואף מדע.  

התופעה התרחבה בשנים האחרונות עד לכדי עשרות שפים ברחבי העולם שעוסקים בבישול עם קנאביס, מסעדות שנפתחו במדינות החוקיות ואפילו כמה ספרי בישול שהוצאו לאור. עם זאת, רוב השפים שעוסקים בבישול עם קנאביס עדיין עובדים לרוב בארוחות פרטיות ומפוארות, מבשלים עבור מפורסמים. 

 השפית ניקי סטיוארד היא אחת מהם, הנחשבת לאחת המובילות בתחום. בראיון לאתר "טריליסט" היא מספרת כי את התכסיסים הראשונים שלה עם אוכל היא למדה דווקא מסבתא שלה. "יום אחד היא גילתה לי שהברוקולי שלה טעים יותר כי היא מבשלת אותו בתוך ציר מרק. היא לימדה אותי את כל הטריקים על איך להפוך אוכל לטעים יותר". 

 מקנאביס החלה סטיוארד להנות בתור נערה, ושנים לאחר מכן כסטודנטית לרוקחות היא החלה להתעסק בשילובים שונים של קנאביס באוכל. "התעניינתי בהתעסקות עם מדע ומינון, והתחלתי למכור אלכוהול ועוגות קנאביס מתוך החדר שלי במעונות", היא מספרת.  

 לאחר שקיבלה את התואר שלה במדעי הרוקחות, היא החלה לעבוד בבית מרקחת. "הרגשתי כאילו אני סתם סופרת כדורים, כל היום וכל יום, אומרת לאנשים מה לקחת ומה לא לקחת. שנאתי את זה". הרגע שבו הבינה שהיא רוצה לעבור לבישול מקצועי הגיע לאחר שילדה את בתה הראשונה, והרגישה שהיא חייבת לעבור לעבודה גמישה ויצירתית יותר. "התחלתי לקחת שיעורים קולינריים, לטייל ברחבי המדינה ובמדינות אחרות ולחקור את הקולינריה שלהן. עבדתי בכמה מסעדות ולמדתי טכניקות ואסתטיקות שונות". עם השנים היא החלה לעשות קייטרינג וארוחות פרטיות, ושם החלה להתמקד בסגנון ובנישה שלה. 

 "אני לא רוצה שאנשים ירגישו טעם חזק ומשתלט של קנאביס באוכל שלי", היא מציינת, ומספרת כי בתחילת התהליך, כשרק החלה לשלב קנאביס באוכל, היו "הרבה מאוד ניסיונות וטעויות". אז, היא החלה לעבוד עם מדעני אוכל ודיאטנים, עד שהצליחה ללמוד את הדרך הנכונה והטובה ביותר. "תזמנתי את המנות שלי לפי איך הקנאביס יעכל אצל הלקוחות - את כמות הסוכר, רמת המליחות, הדרך שבה הקנאביס מרוכז. יש הרבה מאוד חישובים כשאתה עושה את זה בדרך הנכונה. זה כימיה", היא אומרת. 

 על אף שהיא גאה ונהנית מהעבודה שלה יום אחר יום, היא מציינת כי יש משהו אחד קבוע שהיא תמיד אומרת לילדים שלה, "אל תגידו לנכדים שלי שהייתי סוחרת סמים. תסבירו להם את כל הסיפור הזה'".