חום יולי אוגוסט ממש כאן ועכשיו, ואחת הדרכים המוצלחות ביותר לנצח אותו ולהצטנן היא כמובן קוקטייל קר. אבל אז התחלנו לטבוע בין כל הקוקטיילים עד שנפל האסימון - אם יש מדינה שיודעת להכין קוקטייל קל וצונן היא כמובן מקסיקו, בירת המרגריטה.
אחרים טוענים שהמשקה קרוי על שם מרגריטה סאמס, בעלת בית נופש באקפולקו במקסיקו, שהמציאה אותו עבור האורחים בשנת 1948. ישנה עוד גרסה מוכרת שאותה מרגריטה הייתה בכלל מרג'ורי קינג, שבתקופת היובש נהגה לחצות את הגבול מקליפורניה למקסיקו כדי שתוכל ליהנות מהקוקטייל.
מרגריטה קפואה
המרכיבים:
45 מ"ל אולמקה בלאנקו
15 מ"ל טריפל סק
30 מ"ל מיץ ליים
חתיכות פרי שאהוב עליכם (אננס, תותים, פסיפולרה, מנגו וכו')
תהליך ההכנה:
1. למזוג את כל המרכיבים לבלנדר עם קרח ומפעילים עד שמתקבל מרקם של ברד.
2. מעבירים לימון או תפוז על שפה של כוס מרגריטה (או לואו-בול) בשביל להרטיב אותה, שופכים מלח על צלחת ומניחים את הכוס על הצלחת בשביל להדביק את המלח.
3. מוזגים מהבלנדר לכוס ומקשטים בלימון או גרניש נענע.