1. הכול מתחיל בנעליים
זה אמור להיות מובן מאליו, אבל עובדה שאנשים עדיין מגיעים להופעות עם מגפיים מסורבלים, סנדלים, או הגרוע מכול - נעלי עקב. זה לא הזמן להתרגל לנעל חדשה, להשוויץ בעקבים שלא לבשתם כל העונה או להיזרק עם כפכפים. נעלו נעל סגורה שיהיה לכם נוח לעמוד עליה במשך זמן ממושך, לזוז ולרקוד. אם יש לכם כמה אפשרויות, בחרו את הנעל הגבוהה ביותר שעדיין תהיה לכם נוחה.
2. דעו מה ללבוש
גם הבגדים שאתם לובשים צריכים להיות נוחים. אם סקיני ג׳ינס מצרים את טווח התנועה שלכם, או שמכנסיים בגזרה נמוכה מפתים אתכם למשוך אותם מעלה כל כמה שניות - ותרו. לבעלי שיער ארוך מומלץ להצטייד בגומייה, ואם אתם מתכננים להתאפר, בחרו במייק-אפ עמיד במים (ובזיעה). כמו כן, גם בשיא החורף, תמיד שימו דאודורנט, ולבשו חולצה קצרה ונעימה מתחת לשכבות הסוודרים. באיזשהו שלב תמיד נהיה חם מאוד.
3. קנו את הכרטיס מראש
גם כדי לתמוך באמן, אבל גם כדי להיות בראש שקט - אם ההופעה חשובה לכם, לעולם אל תבנו על לקנות כרטיסים במקום. רכשו אותם מראש דרך אתר אמין, ואם אתם רוצים להיות רגועים ב-100%, הביאו עמכם עותק מודפס של הכרטיס, גם אם מדובר בכרטיס אלקטרוני. כמו כן, להשוויץ בכרטיסים שלכם בסטורי זה נפלא, אבל שימו לב שאתם לא חושפים בתמונה את הברקוד המלא או את מספר ההזמנה, כדי שלא יגנבו לכם את הכרטיס.
4. אל תפחדו ללכת לבד
אם להקה שאתם ממש אוהבים מגיעה לארץ ואין לכם עם מי ללכת - אל תוותרו. בעיניכם זה אולי מביך ללכת להופעה לבד, אבל בהופעה עצמה אף אחד לא יסתכל עליכם ספציפית ויחשוב ״איזה טיפוס מוזר וחסר חברים״. להפך - אנשים שבאים להופעות לבד הם אוהבי המוזיקה האמיתיים, וגם מפגינים ביטחון עצמי יפהפה. אתם החברים הכי טובים ונאמנים של עצמכם, ואתם לגמרי מסוגלים ליהנות בטירוף גם כשאתם בגפכם.
5. בואו מוקדם
אל תזלזלו במופע הפתיחה - הוא אמנם לא הסיבה שהוצאתם את עצמכם מהבית, אבל רוב הסיכויים שהסגנון המוזיקלי שלו די דומה למופע המרכזי, ויש לכם הזדמנות לגלות אמן חדש ומלהיב. חוץ מזה, עדיף להגיע מוקדם, להתמקם בנוחות ולהספיק לקנות את הבירה שלפני כשהתור בבר עוד מזערי. אל תזלזלו בבירה שלפני - כשיש זמן לשתות אותה בנחת וליהנות ממנה באמת, קל יותר להיכנס לתוך ההופעה באנרגיות טובות.
6. השקיעו באטמי אוזניים
זו לא המלצה פופולרית, אבל תאמינו לנו - אם הופעות ומסיבות הם חלק משמעותי מהדברים שעושים לכם טוב בחיים, זו המתנה הכי טובה שאתם יכולים להעניק לעצמכם לכבוד שנת 2020. הווליומים במועדונים מגיע לעתים לרמות מטורפות שממש פוגעות בשמיעה, גם נקודתית וגם לאורך זמן. אטמים איכותיים יפחיתו במעט את הווליום של המוזיקה, מבלי לפגוע באיכות. לאחר התנסות עם כמה חברות, אנחנו יכולים להמליץ בלב שלם על האטמים של חברת Alpine. כבונוס, הם גם שקופים, כך שאף אחד לא יבחין בהם חוץ מכם.
7. אל תחוו את ההופעה דרך המסך
בא לכם לצלם? לכו על זה בלי להתנצל ובלי להתבייש - אבל ההמלצה שלנו היא לא להגזים. כמה תמונות סטילס יספיקו כדי להעביר את החוויה. אם אתם ממש חייבים לצלם סרטון לסטורי, הסתפקו בסרטון בן שניות בודדות - גם ככה לאף אחד אין כוח ליותר מזה, והסרטונים תמיד יוצאים מטושטשים ועם איכות סאונד גרועה.
8. לא תמיד חייבים לעמוד צמוד לבמה
אם אתם מעריצים מושבעים של האמן, חולמים בלילה על הסיכוי שטיפת רוק שלו תיגע בכם, או מתפללים שהוא יקפוץ אל תוך הקהל - הגיעו מוקדם מספיק כדי לכבוש חלקת קרקע קטנה הכי קרוב שאפשר. אם זה לא המצב, בחנו אופציה לעמוד דווקא בצדדים - האמן גם ככה זז ממקום למקום על הבמה, עמידה בצד לא מבטיחה בהכרח ראות פחות טובה. ואם אתם אוהבים לרקוד בחופשיות ולהתפרע, אולי בכלל שווה לכם לעמוד מאחור וליהנות מהרבה מאוד מרחב אישי.
9. אל תשימו על מה אנשים אחרים חושבים עליכם
אתם כבר בהופעה - זה לא הזמן להתפדח. תרקדו, תשתוללו, תצעקו את המילים. באתם ליהנות, ולהרים לעצמכם זה גם להרים לאמן ולכל מי שסביבכם.