בלאדי מרי נחשב לקוקטייל הטיסות הידוע ביותר. זה כנראה בגלל שהקוקטייל מתבסס על עגבניות שעשירות באוממי (השילוב הממכר בין חמוץ, מתוק ומלוח) ולחץ האוויר בזמן הטיסה לא משפיע עליו כמו על השאר הטעמים. התוצאה הסופית היא משקה סופר טעים ולא חמוץ מדי כמו שהוא ירגיש לנו על האדמה. אבל פעם יצא לכם לחשוב למה הוא נקרא ככה? מי זאת מרי ולמה היא ארורה?
על פי האגדה, המשקה קרוי על מרי טיודור, מלכת אנגליה, שהכינוי שלה היה "מרי הארורה" בעקבות הדם הרב שהיא שפכה בזמן שניסתה להחזיר את הכניסה הקתולית לאנגליה. נשמע אפל ואכזרי. מזל שהקוקטייל ממש טעים אחרת היה לנו ממש קשה ולא נעים לשתות אותו.
Bloody Mary
מדד האינסטגרם: קרוב למיליון וחצי פוסטים תחת ההאשטג bloodymary
המרכיבים:
44 מ"ל אבסולוט
90 מ"ל מיץ עגבניות
חצי לימון
רוטב ווסטרשייר (תתאמצו קצת, ותמצאו בסופרים בסגנון של טיב טעם)
מלח ופלפל
3-4 טיפות טבסקו
תהליך ההכנה:
1. סוחטים דרך מסננת את חצי הלימון לתוך שייקר.
2. מוזגים את רוטב הווסטרשייר, מיץ העגבניות גם לתוך השייקר (לא לשקשק).
3. מתבלים במלח פלפל ומערבבים עם כפית.
4. מוזגים להיי-בול (כוס גבוהה, אתם צריכים לדעת את זה כבר) ומוסיפים מעל את הוודקה וטיפות הטבסקו.
5. מי שרוצה להיות נאמן למקור יכול לקשט עם גבעול של סלרי (אפשר גם להשתמש בו בשביל לערבב את המרכיבים בשייקר).