View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Benny's cask ale pub (@bennyscaskalepub) on

בניסיון להשאיר את הראש מעל המים, עסקים רבים ובעיקר מקומות בילוי חיפשו בתקופה האחרונה דרכים יצירתיות להגדיל את הכנסות העסק. אחד מהעסקים הללו הוא Benny's Cask Ale Pub, בר שכונתי בכפר סבא שמתמחה בהגשת בירות אייל. מכיוון שבמקומות הבילוי, הישיבה במקום עדיין אסורה, בעלי הבר בני קריגר חשב על משהו אחר- למזוג את הבירה מהחבית לבקבוקים ולמכור ללקוחותיו על מנת שיוכלו ליהנות ממנה בבית.

במשך שבועיים קריגר וגם לקוחות הבר נהנו מהרעיון. אפילו ביום ראשון האחרון הוא רכש 400 בקבוקי ליטר נוספים מנת להמשיך לעבוד כך, אך בזמן שסיים את ההצטיידות, קיבל טלפון מנציגי המשטרה, שהודיעו לו שהוא לא יוכל להמשיך במתכונת הזו, כי למעשה רשיון העסק שלו מאפשר צריכה במקום ולא שירותי טייק אוואי או משלוחים.

"אחרי שהבר היה סגור במשך חודש קיבלנו אישור מיוחד. ועכשיו, הורו לי לחזור לעמוד בתנאי הרישיון (צריכה במקום בלבד)". אומר קריגר בשיחה טלפונית ל-mako. "אני גם מאוד אשמח לעמוד בתנאים האלו, אבל אני לא יכול בגלל מגבלות הקורונה. אז אני פשוט עומד במצב קצת מטומטם".

בני קריגר (צילום: באדיבות בני קריגר)
400 הבקבוקים שקריגר רכש ויאלץ לזרוק |צילום: באדיבות בני קריגר

קריגר מעלה את הטענה, שעל פניו נשמעת הגיונית, שאין שום הבדל בינו לבין המכולת שנמצאת ממול העסק שלו, שם, בן אדם יכול לקנות בירה ולשבת בגינה מול הבר שלו ולשתות אותה. "מה הבעיה למכור בירה החוצה? מה ההבדל ביני לבין חנות? איזה דבר מיוחד החנות שממול עשתה? הם עברו איזשהי הסמכה מיוחדת, בשביל להגיש לבן אדם בקבוק בירה מאחורי הדלפק ושהוא יוכל לצאת עם זה? אין פה הגיון ואני לא מבין למה צריך את זה".

קריגר מתכוון לנסות להוציא את רשיון העסק המשודרג, על מנת שיוכל למכור בקבוקי בירה בטייק אווי, אבל כאן הוא יתקל בעוד מכשול- על מנת למכור בירה בכלי שלא סגור באופן הרמתי, הוא זקוק לרשיון יצרן, דבר שהוא לא יוכל להוציא כי אינו ממוקם באיזור תעשייתי. "אתה קודם בא להוציא את הרישיון, אחר כך שולחים מישהו שעושה ביקורת ואומר לך את כל מה שהיית צריך לעשות אחרת", מספר קריגר על התהליך המתיש.

"אני לא מבין למה חשוב למדינה לתקוע לנו את כל התקנות האלו, כל דבר כאן הופך להיות מסובך ובעייתי. אין לי טענות לעירייה, יש לי בעיה עם החוק עצמו. בשביל רישיון לפאב אני צריך לעשות שמיניות באוויר, ועכשיו בשביל השינוי הזה אני אצטרך לשלם עוד. צריך לראות אנשים צריכים להשקיע בשביל לפתוח מבשלה פה לעומת אנגליה, מה פאב צריך לעשות בשביל לפתוח פה מקום בילוי לעומת אנגליה - זה למה המחירים כאן במדינה גבוהים".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Benny's cask ale pub (@bennyscaskalepub) on

לטענת בעלי הבר הכפר סבאי, אחת הסיבות העיקריות ליוקר המחיה בישראל היא דווקא הרגולציה. "אנחנו לא 'עושים קופה' על חשבון הלקוחות, כי הכל הולך לתקנות שצריך לעמוד בהם. אנחנו משלמים המון כסף בגלל זה ואני מקווה שמשהו ישתנה".