אם חשבתם שתל אביב עמוסה בברי קוקטיילים סודיים או כאלו שפשוט סמויים לעין, אז תתכוננו כי הנה מגיע עוד אחד - תכירו את "ג'וזפין בייקר", בר הקוקטיילים שנפתח בימים האחרונים לאחר תקופת הרצה קצרה. הג'וזפין ממוקם בקומה שמעל הבר הוותיק רוזה פארקס.
כאמור, יש לא מעט ברים בסגנון בתל אביב, ועל מנת לבלוט מעל השאר בעלי המקום בחרו לעצב את הבר באווירת שנות ה-20 של המאה הקודמת. מהריהוט, דרך הצלחות של המנות ועד הכוסות בהן יוגשו הקוקטיילים. העיצוב הולך יד ביד עם שם המקום, ג'וזפין בייקר, הכוכבת האפרו-אמריקאית שהגיעה באותה התקופה לפריז, התאהבה בעיר - והעיר התאהבה בה.
"בחרנו להתמקד בשנות ה-20 בעיקר בגלל הבחירה בג'וזפין המדהימה כהשראה", סיפרה אור מאור מנהלת ג'וזפין בייקר ל-mako. "חיפשנו אישה חזקה ומשפיעה נוספת שתתכתב לנו עם הקומה התחתונה, עם ה'רוזה' שלנו, ובמקביל תתן גם ניגודיות מסקרנת, נועזת ושובבה. שנות ה-20 קסמו לנו מאוד כקונספט עיצובי, מוקפד עד הפרט הכי קטן, אלגנטי וקלאסי".
לפי מאור המנהלת הם אינם מתיימרים להתאים לכל הקהלים. "אין פה מלצרים, או מארחת. ולא משכירים פה כסא יושבים איתנו בסלון שלנו, של ג'וזפין", סיפרה. "לא לכולם זה יתאים ואנחנו ממש בסדר עם זה. אנחנו מקום שבו לא יצטרכו להידחק ולהיחנק, זה מקום לגיל שלנו, קצת יותר בוגר. של אנשי לילה שכבר מאסו מהמקום הקרחניסטי כשהם רוצים דרינק. מקום שאפשר לשתות ולדבר, לזוז עם מרחב אישי סביר. מקום שלא רוכב על טרנדים שבאים לרצות את כולם".
בתפריט הקוקטיילים תוכלו למצוא משקאות כמו Rainbow Tribe שמורכב מברבן, מיץ אננס, וסירופ ג'ינג'ר; Don’t Kiss The Baby שמורכב מטקילה, סינגל מאלט מעושן וסירופ פסיפלורה; The Dixie Steppers שמורכב מפימס, אמארו ליקר תפוז דם ועוד. טווח המחירים נע בין 48 ל-53 שקל.
למרות ההגדרה של המקום, מאור לא רוצה שהמקום יתפס רק כבר קוקטיילים. "אנחנו לא נותנים לזה להגדיר אותנו. יש פה קוקטיילים מעולים, וכל עוד יש לנו את המרכיבים, נכין גם קלאסיים ואחרים באהבה, אבל יש גם לילות שיצאו יותר בירות, יינות, ואלכוהול נקי", מסבירה. "הדגש כאן הוא על אווירה אינטימית עם אופי בלתי מתפשר וסטייל. אירוח אישי, קצת יותר בוגר ומנוסה. או כמו שאנחנו אוהבים לתאר את ג'וזי- Classy, Sassy and Bad-Assy".
את התפריט המנות הרכיב קובי בן לולו ותוכלו למצוא בתוכו את המנות גרביטציה, קרפצ'יו סלק עם גבינה כחולה וינטג' סטייל; פטה מורגנה, כרובית ועשבי תיבול בתוך פיתה קראנץ'; רקוויאם לבנדורה, פילה עגבניה אפויה בעדינות עם קרעי מוצרלה פרסקה ועוד.