שנת 2020 מסתמנת כשנה שבה חיי הלילה נאלצו להמציא את עצמם מחדש כדי לשרוד. פתרון יצירתי במיוחד מצאה מבשלה מקומית ביפן. המסעדות והברים במדינה מדווחים על ירידה במכירות הבירה של יותר מרבע מהכמות היחסית למחצית הראשונה של השנה.

בעוד שנראה שמבשלות הבירה הגדולות מצליחות לשרוד את הירידה הגדולה בצריכה, מי שמתקשות להתמודד עם המצב החדש הן מבשלות מקומיות שרוב ההכנסות שלהן הגיעו ממכירה לברים ברחבי הארץ – שרובם סגורים ביפן או מתמודדים עם כמות פחותה יותר של מבקרים. בנוסף, המצב החדש גרם לכמויות ענקיות של בירות לשכב בברים הסגורים במשך חודשים ארוכים עד שאיבדו מטריותן.

פתרון יצירתי למצב הזה זיהתה מבשלת Kiuchi, שקראה לברים ברחבי טוקיו לשלוח לה את חביות הבירה שכבר אינן בתוקף, ויחד עם המלאי העודף במבשלה שלהם – יצרו כמויות אדירות של ג'ין. הבעלים של המבשלה היפנית מסביר שג'ין על בסיס בירה הוא מעט מריר יותר אך הטעם מתאזן באמצעות תמציות הדרים. האם גם בישראל יאומץ הפתרון הזה במבשלות הקטנות?