אחד המשקאות הפופולריים שיצאו מקובה הרותחת הוא "קובה ליברה", משקה המבוסס על רום וקולה עם המון קרח. המעלות הגבוהות במדינה הלטינית מחייבות מהמשקאות שבאזור להיות צוננים מספיק בשביל הרענון.

אבל זה לא הדבר היחיד שמעניין בקוקטייל. כמו רבים מהמשקאות, גם לקובה ליברה יש המון גרסאות להמצאת המשקה. אחת מהן טוענת כי הוא נמזג לראשונה בהוואנה, בתקופת המלחמה בין ארצות הברית וספרד ב-1898. גם שם המשקה - קובה החופשית - תומך בתיאוריה מכיוון, שזה היה גם הסלוגן של תנועת העצמאות שפעלה בתוך המדינה.

היכנסו והזמינו את מארז קובה ליברה עד הבית

האגדה מספרת שהלוחמים שנלחמו למען קובה נהגו לערבב קולה עם רום ומלא, מלא, מלא קרח בשביל להתרענן בין קרב לקרב. הגרסה הזו מתאימה גם למתכון של המשקה שנחשב לדי פשוט. אבל בכל זאת דאגנו להביא לכם אותו לכאן, וגם את המארז של BLEND שכולל בקבוק הוואנה - כי מה יותר מתאים מהרום הקובני האורגינל? - עם בקבוקי פפסי וכוס הוואנה קלאב ממותגת.

קובה ליברה (צילום: shutterstock_By Goskova Tatiana)
קובה ליברה|צילום: shutterstock_By Goskova Tatiana

קובה ליברה

מרכיבים:
60 מ"ל הוואנה קלאב
120 מ"ל פפסי 
פרוסת ליים או לימון

תהליך ההכנה: 
מוזגים את המרכיבים (חוץ מהליים) לכוס - שקיבלתם במארז של בלנד - עם קרח, מערבים בעדינות ומקשטים עם סלייס ליים או לימון.