בשישי זה קורה (גלעד קוורלצ'יק) (צילום: ספורט 5)
בשישי זה קורה (גלעד קוורלצ'יק)|צילום: ספורט 5
מחר (חמישי) בבוקר, זו השנה החמישית, יצא לדרך מרוץ השליחים "הר לעמק", כשאלפי משתתפים מכל הארץ ירוצו את המרחק הגדול ביותר בישראל - 215 ק"מ. זה יקרה למשך 24 שעות, בריצה מאתגרת ביום ובלילה בתוואי שטח בנחלים, בהרים, בוואדיות, בין יישובים, אתרים היסטוריים ושטחים חקלאיים בנופיו המוריקים של הצפון מהרי הגליל העליון ועד עמק יזרעאל. המרוץ יתחיל באתר "האריה השואג" בתל-חי ויסתיים ביום בצהריים ביישוב תמרת שבעמק יזרעאל.

אחרי ארבע גרסאות מוצלחות מאוד, מארגני המירוץ ממשיכים לשפר את מה שהפך לתופעה בקרב רצי ישראל. השנה, נרשמו למירוץ 3,800 רצים, מספר שיא וגדילה של 50% מהשנה שעברה. כדי להבין את הטירוף סביב המירוץ הזה מספיק לשמוע על כך שההרשמה נפתחה בשמונה בערב, ו-14 דקות אחר כך היא הסתיימה. במירוץ השנה תושק לראשונה אפליקציית הר-לעמק לטלפונים ניידים חכמים. האפליקציה פותחה על מנת לתת מענה למספר צרכים: בראש בראשונה לאפשר לרצים להפעיל, במקרה הצורך, כפתור מצוקה שיתריע במנהלת המרוץ וגם יציג את מיקומם, כך שזמן התגובה לעזרה לרץ יהיה קצר.

אריק שלמון, מארגן המירוץ, אמר לאתר ערוץ הספורט: "כדי לשמור עוד יותר על ביטחון הרצים נערכו מספר שינויים במסלול -  פחות ריצות על כבישים סלולים ויותר קטעים בשבילים טבעיים. כמו כן, שונו וסודרו תחנות העצירה של כלי הרכב, כשבמספר תחנות יוקם מחנה התרעננות למען הרצים. הר לעמק היא תחרות כל כך פופולרית מכיוון שבשונה ממירוצים אחרים, העניין הקבוצתי חשוב יותר מהעניין האישי - ההתארגנות של הקבוצות בכל הקטע של הרכבים, האוכל וההסעות הופכות את הריצה ולכזו שמתחילה הרבה ימים לפני הזינוק בטבלאות אקסל ופגישות ארוכות אל תוך הלילה".

"דבר נוסף שהופך את המירוץ הזה לכל כך מיוחד זה הארגון של המתנדבים הרבים", הוסיף שלמון, "הם עושים הכל על מנת שהרצים יחוו את התחרות על הצד הטוב ביותר. השנה למשל, היה חשש שהגשם יפגע בתוואי המסלול – בימים האחרונים צוותים של מתנדבים עברו לכל אורך הקטעים, ייבשו את המים ודאגו שהכל יהיה מוכן לקראת הריצה. כמו בכל שנה, אנחנו מקווים שאנשים נהנו מהאירגון שלפני, שיהנו מהריצה עצמה ובעיקר מתחושת הסיפוק שתגיע בסיום".