בארשים, מכוון גבוה (GETTYIMAGES) (צילום: ספורט 5)
בארשים, מכוון גבוה (GETTYIMAGES)|צילום: ספורט 5

מוטאז בארשים, ילד הפלא מקטאר (21), הדהים אמש (שבת) את עולם האתלטיקה לאחר שניצח בתחרות הקפיצה לגובה בסבב ליגת היהלום כשהוא עובר רף דמיוני של 2.40 מטרים. מדוע "רף דמיוני"? משום שבמשך 13 שנים רצופות אף קופץ לגובה לא הצליח לעבור 2.40 מטרים באיצטדיון פתוח. כעת ניצב בפני בארשים האתגר האולטימטיבי - לנפץ את שיאו האלמותי של חאבייר סוטומאיור הקובני - 2.45 מטרים. שיא שיחגוג עשרים שנה ב-27 ביולי.

"זה היה בהחלט אירוע מרגש", סיפר מוטאז בארשים לאחר ששיפר את שיאו האישי ושבר על הדרך גם שיא אסיה. כשנשאל על האפשרות שישבור גם את שיא העולם אמר מדליסט הארד מהמשחקים האולימפיים בלונדון: "אני רוצה לשבור את השיא, אבל לא בשלב זה. אני לא רוצה להסתכן בפציעות, זה לא יהיה קל להגיע לרמה הזו ולכן אני חייב לקחת את זה צעד אחרי צעד".

בארשים, שיחגוג יום הולדת 22 בעוד שלושה שבועות, נולד בדוחא ושמו המלא הוא מוטאז אסה בארשים. הקופץ הקטארי סומן ככישרון גדול כבר בשנת 2010 לאחר שניצח באליפות העולם לנוער שנערכה במונקטון (קנדה) כשעבר גובה של 2.30 מטרים. כבר בגיל 20 הוא עבר 2.35 מטרים וזכה במדליית זהב באליפות אסיה. בשנה שעברה כאמור הוא זכה בארד האולימפי בלונדון, מדליה לה היו שותפים שני קופצים נוספים - רובי גרברץ מבריטניה ודרק דרויין מקנדה. שלושתם עברו 2.29 מטרים בניסיון ראשון.

בארשים הפך בכך לקופץ בעל התוצאה הרביעית בטיבה בהיסטוריה, אותה הוא חולק עם האלוף האולימפי מאטלנטה 1996, האמריקני צ'רלס אוסטין וגם ויאצ'יסלב וורונין (רוסיה), סורין מאטיי (רומניה) ורומן פוברניצין (ברית המועצות). השלושה היחידים שנמצאים מעליו בדירוג כל הזמנים הם איגור פאקלין, שעבר 2.41 מטרים בשנת 1985 ופטריק שיוברג השבדי, שעבר 2.42 מטרים בשטוקהולם ב-1987. הראשון הוא כמובן סוטומאיור, ששיא העולם שלו (2.45 מ') נקבע בסלמנקה ב-1993. כאמור, כמעט לפני 20 שנה.