יתגעגעו אליו? יו
יתגעגעו אליו? יו"ר ההתאחדות (ניר בוקסנבאום)|צילום: ספורט 5
לפני כחודש, בגיל 81, פרש יהושוע גלברד מנשיאות בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל. במשך 26 שנותיו בביה"ד גלברד, שופט בית משפט מחוזי בדימוס, ראה הכל. בעיני הדיינים הוא תמיד נחשב למבוגר האחראי, זה השקול שלא נותן לאמוציות להוציא אותו משלוותו גם במקרים לא קלים. לכל מקורביו הוא הבהיר לכל אורך הדרך כי הוא רואה בישיבה בנשיאות בית הדין העליון כשליחות ואהבה לספורט ולא מעבר לזה, אבל גם הוא לא מנותק מכל מה שקורה מחוץ לבתי הדין ולביקורות על הדיינים.

"מזהים את בתי הדין עם ההתאחדות וזו הטעות", הוא אומר, "לא אבי לוזון ולא קודמיו, לפחות בזמן שאני נמצא שם, לא דיברו איתי על מקרים שעמדו לדיון ואני משוכנע שגם עם הדיינים האחרים. טבעי שיש לאנשים מסוימים חשבון עם מישהו בהתאחדות, אבל אין זה נכון לערב את בית הדין בשיקולים האלה. אני אומר באחריות - האווירה הציבורית לא משפיעה על ההחלטות ועל התחושות".

במהלך השנים בית הדין העליון נוטה להקל בעונשים של בית הדין המשמעתי. באחד המקרים פנה אב בית הדין המשמעתי חיים אלחדיף לגלברד ושאל מדוע. "אם העונש חריג ולא מידתי חובה לשנות אותו", ענה אז. "שום דבר כזה לא נעשה בגלל שהם דייני בית דין משמעתי והאחרים דייני בית דין עליון. אולי הדיינים בעליון יותר רחמניים. מבחינתי, בית הדין חייב לצאת מההתאחדות ולעבור למקום אחר כדי שתהיה הפרדה מלאה ואז אולי ייפסקו הדיבורים שבית הדין מושפע מגורמים כאלה ואחרים", הציע גלברד פתרון.

בתוך כך, בהתאחדות לכדורגל זימנו להיום כוח אבטחה גדול בכדי לשמור על הסדר בהפגנה שמתוכננת החל מחמש בערב מול משרדי ההתאחדות. המשטרה הורתה ליו"ר ההתאחדות אבי לוזון לא להגיע לאיזור. בהתאחדות טענו: "יוזמי המחאה אלו אנשים שמופעלים על ידי אינטרסנטים. הם רצו, רוצים וירצו לפגוע ביו"ר ההתאחדות בכל דרך אפשרית".

לוזון עצמו טרם הגיב לאירועים, אך בסביבתו אמרו הבוקר: "הוא יעזוב בסיום הקדנציה את ההתאחדות, ואז יתגעגעו אליו". בהתאחדות התייחסו גם לקריאות של חברי הכנסת דוגמת רונית תירוש לתובע ההתאחדות שלום אבן עזרא לעזוב את תפקידו ואמרו: "עדיף לו הגברת תירוש, שאינה מבינה על מה היא מדברת, תתעסק בענייניה. היא אפילו לא יודעת איך שלום אבן עזרא נראה".