אם מסתכלים על החצי הקדמי במערך של מכבי ת"א העונה, מגלים, למרבה הפלא, שכמעט אף אחד מהשחקנים בו לא התחלף. דור מיכה, מואנס דאבור, אלירן עטר וגל אלברמן היו שם גם בעונה שעברה ואפילו שחקני הרכב די קבועים. אז מה בכל זאת השתנה? התשובה אולי טמונה בשחקן רכש אחד, מהראן ראדי.
כאשר הגיעו אוסקר וג'ורדי קרויף לקריית שלום, הציפיות היו לרכש נוצץ שלא נראה כמותו. בינתיים הרכש די מאכזב כאשר גונסאלו גרסיה לא מוצא את עצמו, רוברט ארנשו עזב וסטיב גורי מתנדנד. וינסנט אניימה וקרלוס גרסיה אמנם קבועים בהרכב, אבל גם הם רחוקים מלהרשים בינתיים. וכך, דווקא שחקן הרכש שהגיע מסכנין, אחרי עונת שיא, הוא הבינגו של הצהובים עד כה.
הדרך של ראדי בן ה-30 לצמרת לא הייתה פשוטה. בגיל 19 הוא החל את דרכו דווקא במחלקת הנוער של הצהובים, ומשם יצא למסע נדודים. לליגת העל הוא הגיע רק בגיל 24, למכבי הרצליה, אחרי שהסתובב בליגות הנמוכות ושיחק בין השאר במג'דל כרום, כפר קנא ואשקלון. פרדי דוד, שהביא אותו לראשונה לליגה הבכירה, נזכר: "עקבתי אחרי הפועל אשקלון מהליגה הארצית לפני ההתמודדות נגדם בגביע המדינה וראיתי שחקן בעל איכויות שמתאימות לנו, שחקן נייד עם בעיטה טובה, כושר אירובי נדיר ובעיקר הבנת משחק ברמות הגבוהות ביותר. בעונה לאחר מכן החתמנו אותו".
לאחר שנתיים טובות במדי הרצליה, בהן כבש שמונה שערים ובישל 17 נוספים, עבר ראדי לבני יהודה של גיא לוזון, שם כבש שלושה שערים ובישל חמישה, גם בשתי עונות. בזמן הזה ראדי אמנם התבסס כאחד משחקני הקישור הטובים בליגה, אבל התפקיד שיועד לו אצל הכתומים היה הגנתי יותר, בעוד השחקן עצמו רצה במה בה יוכל להראות את היכולות ההתקפיות שלו. לאחר שנתיים בשכונה, הכתומים ויתרו על השחקן, שהמשיך לתחנה הבאה, עכו. דווקא בצפון קיבל הקשר יותר חופש התקפי מהמאמן אלי כהן והפך להיות הבורג המרכזי של הקבוצה. בעונת 10/11 הוא כבש חמישה שערים ובישל עוד שבעה, והפך לחלק חשוב בהצלחה המפתיעה של העכואים.
העונה הטובה בעכו גרמה לשלומי דורה, מאמן סכנין, להחליט להחתים את הקשר בכל מחיר, מהלך שבהחלט השתלם לו. ראדי נתן בעונה שעברה את עונת חייו, 13 שערים ועשרה בישולים היו לו כאשר המאמן נותן לו חופש פעולה מוחלט במרכז המגרש. דורה סיפר בעבר על שינוי התפקיד של ראדי: "הפכתי אותו לשחקן חופשי במרכז המגרש כי זיהיתי את האיכויות ההתקפיות שלו, וזה הוכיח את עצמו בגדול. כשהוא קרוב ל-16 הוא הרבה יותר מסוכן". היכולת הטובה של ראדי בסכנין, והיותו אולי הישראלי הטוב בליגה בעונה הקודמת, צדה את עיניו של קרויף, שהחליט להנחית אותו בקריית שלום כצעד ראשון בבניית הקבוצה החדשה. העובדה שכבש פעמיים נגד הצהובים בטח לא הזיקה.
אם מסתכלים על הנתונים העונה מגלים שראדי הוא שחקן השדה היחיד בקבוצה שעדיין לא החמיץ ולו דקת משחק אחת בליגה. כיצד הפך הקשר בחצי עונה בלבד לעמוד התווך במרכז השדה של הצהובים? התשובה מורכבת מכמה חלקים. ראשית ראדי הוא שחקן קלאסי למערך "שלושת הקשרים האחוריים" המושמץ של אוסקר. היכולת שלו לשחק כקשר חמישים-חמישים, או במקרים מסוימים כקשר קדמי מאחורי שלישיה התקפית, כפי שהוא עצמו מעדיף, גורמת לאוסקר לשים בו את מבטחו ומאפשרת לו להשתמש בו בכל שינוי מערך.
בנוסף, היכולת הטובה של ראדי לשמור על הכדור, והתנועה הבלתי פוסקת שלו, מתאימות לסגנון של אוסקר, שדוגל בהחזקת כדור. ערך מוסף שמביא איתו ראדי הוא הבעיטות ממרחק. המאמן דורש ממנו לאיים יותר על השער, מתוך היכרות עם הבעיטה הקטלנית שלו. שלושה שערים כבש ראדי עד כה העונה, אבל הוא מרבה לבעוט לשער (בעונה שעברה בעט לשער יותר מכל שחקן אחר בליגה). היכולת הזו גורמת לשחקני ההגנה לצאת אליו ומאפשרת לו להשתמש גם ביכולת המסירה הטובה, ובאמתחתו גם כבר ארבעה בישולים העונה.
עוד דבר שמאפיין את ראדי הוא הניסיון והאופי הבלתי שגרתי לשחקן כדורגל. אחת הסיבות לפריצה המאוחרת שלו טמונה אולי בכך שבחר תחילה להתמקד בלימודים לפני שהפך לשחקן מקצועני, ועל כך תעיד תעודת בגרות עם ממוצע 92, כמו גם העובדה שהשחקן מסיים השנה לימודי תואר ראשון בחינוך גופני. גורמים בקבוצה מעידים כי מדובר באדם שנוח להיות בחברתו, כזה שבכל בוקר מתעניין בשלומם של כל האנשים בקבוצה ונותן כבוד לכולם. הוא גם מסתדר מצויין עם השחקנים ובעיקר עם חבריו למגזר הערבי בקבוצה, הצעירים מואנס דאבור וחסן אבו זייד, שמתייעצים איתו בעיקר בנושא המקצועי. דוד מוסיף ומספר שמדובר ב"בחור חברתי ולא רכלן, שחקן שכל מאמן היה רוצה, בחדר ההלבשה וגם על המגרש".
בשבוע הקרוב צפויים הצהובים להנחית כנראה את ערן זהבי, קשר התקפי שמשחק בעמדה די דומה לזו של ראדי, שיצטרך להתמודד עם החזרה לעמדה יותר אחורית, מה שעלול לפגוע בתוצרתו. בינתיים, מאז שהחלו הדיבורים על צירוף זהבי, ראדי מציג יכולת טובה אפילו יותר באותה עמדה קדמית בה הוא משחק. מה שבטוח הוא שאם השניים יסתדרו ביחד, מרכז המגרש של הצהובים יהפוך לקטלני במיוחד.
בשבת החמיץ ראדי את האימון כיוון שהודיע על אירוסיו והוא מתעתד להינשא בקיץ. טבעת אליפות (אילו היו מחלקים כזו בליגת העל), לצד טבעת נישואין, יכולה להיות מתנה לא רעה בכלל עבור הקשר הצהוב. האמרה המפורסמת שעולה מהסיפור הזה היא ש"כל דבר בא בעיתו". ראדי בוודאי יסכים, במיוחד בהתחשב בכך שלפני כמה שנים הוא לא היה מעז אפילו לחלום על תסריט כמו זה של העונה. או, כפי שטוען דוד: "אם לא הייתי נתקל בו במקרה, הוא היה יכול להיות היום עדיין שחקן בליגה נמוכה". מזל של אלופים.