אחרי 7 שנים בראש המועדון, הודיע הבוקר (ראשון) ארקדי גאידמק באופן רשמי על החלטתו לעזוב את בית"ר ירושלים. הבעלים העביר מכתב חתום לידי ההנהלה בו הוא מוותר על הבעלות, מהלך שמפנה את הדרך למי שירצה לרכוש מעתה את הצהובים-שחורים בתמורה לכיסוי הגרעון.

במהלך השבוע שעבר ולאחר שהופעלו עליו לחצים רבים, החליט גאידמק כי הוא אינו מעוניין יותר בבית"ר וכעת הסכים לוותר על הבעלות לאחר שנים רבות של עליות וירידות. בכך למעשה מתנתק גאידמק באופן מוחלט מהמועדון, כשאת זכויות הניהול יקבל בינתיים יושב הראש איציק קורנפיין. על פי דיווחים, עו"ד ישראל שלו, המשמש כעורך דינו של גאידמק, אמור ללוות את הליך מכירת הקבוצה, אבל לא צפוי לטרפד עסקאות עם רוכשים פטנציאליים כפי שעשו מקורבי הבעלים בעבר.

"לאחר שנים רבות בהן תמך במועדון הכדורגל בית"ר ירושלים והשקיע בו כספים, הערכה ואהדה לקבוצה ואוהדיה, מתכבד מר גאידמק להודיע על החלטתו לפרוש מפעילותו ובעלותו במועדון", נכתב בפניית נציגו. "מר גאידמק גאה על היותו חלק ממועדון מפואר זה משך שנים רבות, במהלכן השקיע באהבה סכום נכבד ביותר של 378,886,000 ש"ח, אשר הביא את הקבוצה להישגים מרשימים... אלא שבמועד זה מר גאידמק אינו יכול את המשאבים הנדרשים לקבוצה ומתוך אחריות לקבוצה ומתוך אחריות ואוהדיה הוא מפנה מקום למשקיעים אחרים שיבואו תחתיו".

מכתב הפרישה של גאידמק (צילום: ספורט 5)
מכתב הפרישה של גאידמק|צילום: ספורט 5

"מר גאידמק יעביר את המניות בקבוצה לאותו גורם מבלי לבקש תמורה כלשהי לעצמו תוך בקשה כי הכספים וההשקעות ישמשו את הקבוצה ויאפשרו לה פעילות מיטבית", הוסבר במכתב שנשלח למועדון. "לצורך האמור לעיל, מרק ארקדי גאידמק הפקיד את מניותיו בחברה בנאמנות תוך הוראה להעבירן למי אשר מוכן ונכון לקחת את הקבוצה ולהעמיד לרשותה את המשאבים הנדרשים לצורך פעילותה וההצלחתה".

כעת עומדים הירושלמים בפני מירוץ נגד השעון. עד תחילת אוגוסט על ראשי המועדון להשלים אחת מהאפשרויות הבאות - מציאת רוכש שיכסה את הגרעון ויעמיד תקציב לעונה הקרובה או פניה לבית המשפט בדרישה להקפאת הליכים, בדרך למינוי נאמן והליך פירוק מסודר. בבית"ר ירושלים לא רוצים להגיע לאופציה השניה, אבל בשל קוצר הזמן היא נראית כרגע סבירה יותר.

האפשרות השלישית היא מכירת שחקנים מאסיבית שיחד עם גיוס חסויות תאפשר לבית"ר לכסות את גרעון של כשישה מיליון שקלים ולהעמיד תקציב שיאושר בבקרה התקציבית. במצב כזה, הקבוצה תתבסס שוב על סגל צעיר וסביר להניח שתיאלץ שוב להילחם על מקומה בליגה הבכירה. שני השחקנים הבולטים בפוטנציאל הרווח כרגע הם אריאל הרוש ועמית בן שושן. גם עמית בן שושן ודן אייבינדר עלולים להיכנס במקרה כזה לרשימת ההעברות. בינתיים, איציק קורנפיין ביקש מהשחקנים ומאנשי המנהלה להחזיר את הרכבים והטלפונים עד אשר יתבהר עתיד המועדון.

את זה אתם זוכרים? גאידמק לבד ביציע (צילום: ספורט 5)
את זה אתם זוכרים? גאידמק לבד ביציע|צילום: ספורט 5

ברשות לבקרה תקציבית עוקבים בדריכות אחרי ההתפתחויות בבירה, כאשר המועד האחרון להגשת דו"חות התקציב לעונה הבאה הוא ה-31 ביולי - כחודש וחצי כדי למצוא רוכש או לגייס נותני חסות משמעותיים. במקרה של הליכי פירוק, הקבוצה תפתח את העונה הקרובה במינוס 9 נקודות, כפי שהיה בעונה החולפת עם הפועל פתח תקוה.

גאידמק הגיע, כזכור, לירושלים בקול תרועה רמה ובאוגוסט 2005 הודיע על רכישת גרעין השליטה בבית"ר ירושלים. לצד חילופי מאמנים בתדירות גבוהה והתבטאויות שנויות במחלוקת, הצעיד הבעלים את המועדון להישגים גדולים - אליפות בעונת 2006/7, דאבל ב-2007/8 וזכיה נוספת בגביע ב-2008/9.

לאחר כשלונו בבחירות לראשות עיריית ירושלים הפסיק גאידמק להעביר כסף לבית"ר ירושלים ולקבוצת הכדורסל של הפועל ירושלים ולמעשה התנתק מהמועדון. בשנים החולפות נקלעה הקבוצה למשבר כלכלי ויחד עם הבטחות למימון, דחה הבעלים מספר הצעות רכישה והכשיל כל ניסיון להחליפו. כעת, כאמור, הוא מוכן לרדת מהבמה.