שרצקי, זוכה בבית הדין (אדריאן הרבשטיין, וואלה) (צילום: ספורט 5)
שרצקי, זוכה בבית הדין (אדריאן הרבשטיין, וואלה)|צילום: ספורט 5

בפעם השלישית בקריירה הארוכה שלו, איזי שרצקי, הבעלים של קרית שמונה, הועמד לדין בהתאחדות לכדורגל. הפעם העבירה לכאורה הייתה כניסה לחדר השופטים לאחר ה-1:1 עם מכבי ת"א באיצטדיון בלומפילד. אלא שהדיין ישראל שמעוני החליט לזכות את שרצקי בטענה שקיבל אישור להיכנס לחדר.

מוקדם יותר כי שרצקי סיפר לו כי שוחח עם שופט פעיל בטלפון. האחרון טען כי היה זה שופט עבר ואין בכך כל פסול. בסופו של דבר החליט שרצקי שלא להגיע לדיון ושלח כתב הגנה, מה שלא מנע את זיכויו.

"אין כל אינדיקציה כי כניסה זאת הייתה שלא ברשות", כתב הדיין שמעוני בהחלטתו. "כתב ההגנה של הנאשם מלמד כי הלה נכנס לחדר ההלבשה של השופטים רק לאחר שהללו פתחו לו את הדלת ואיפשרו לו את הכניסה לחדר ההלבשה. אין ספק כי לו הייתה המסכת הראייתית מלמדת כי מר שרצקי נכנס לחדר ההלבשה ללא רשות הייתי מרשיעו".

כמו כן, כתב הדיין שמעוני: "סבורני כי לאחר סיום המשחק, כאשר השופט אינו נתון ללחץ פסיכולוגי בכל האמור באירועי המשחק שזה עתה נסתיים, ניתן להותיר לשיקול דעתו את נוכחות צדדים שלישיים בחדר ההלבשה ואם הוא אינו מוצא פסול בכך, אין מקום להתערבותנו".

לא רק עונשים בבית הדין (צילום: ספורט 5)
לא רק עונשים בבית הדין|צילום: ספורט 5

"מעולם לא הוגש כתב אישום כנגד הנאשם על עבירה חמורה, שכן תמיד הדבר נעשה ברוח חיובית ובחיוך", נכתב בכתב ההגנה שהוגש. "תביעה כגון כניסה לחדר השופטים היא עבירה - מהווה תעודת עניות להתאחדות ומוסדותיה. מעולם לא דיברתי עם שופט פעיל ואינני מכיר אינטימית כל שופט פעיל. אפילו אם הייתי מכיר ושואל את דעתו, אינני סבור כי מדובר בפשע".

"דומה כי מותר וסביר לצפות משופט כדוגמת חכמון להתנהגות שקולה ונינוחה. התגובה הקיצונית של מר חכמון מעידה כאלף עדים על שבר עמוק הקיים במערכת היחסים שבין השופטים השונים במערכת שפיטת הכדורגל בארץ. שבר שגורם ללא ספק לפגיעה קשה ברמת השיפוט ובקבוצות הכדורגל השונות", המשיך שרצקי.

"מוטב כי הנהלת ההתאחדות לכדורגל, תיתן דעתה על העניין ותדע לשים לכך קץ", נכתב, לפני שסיים: "לסיכום, מוטב היה לו כתב אישום זה לא היה מוגש מלכתחילה, אך משהוגש אין מנוס מלטעון כי לא נתבצעה כל עבירה של התנהגות בלתי הולמת".