השופטים הבינ
השופטים הבינ"ל מציגים את התגים (עמית מצפה)|צילום: מערכת ONE

פרשת העלמות המס בכדורסל הישראלי מגיעה גם לכדורגל הישראלי. ל-ONE נודע כי על הכוונת של מס ההכנסה שופטי הכדורגל הבינלאומיים, שיוזמנו לחקירה, יצטרכו לתת דיווח מפורט על הכנסותיהם משיפוט מחוץ למחוזות ישראל ועל תשלום המס המחוייב בחוק בעצם היותם ישראלים.

בכיר במס הכנסה סירב לפרט מי מהשופטים הבינלאומיים הנוכחיים ומי בעבר יוזמן ואמר: "אנחנו לא מורשים לדווח על חקירות עתידיות, אבל בהחלט ששופטים בינלאומיים מהכדורגל יוזמנו לרשות המיסים, לא כולם, כי זה תלוי בהתפתחויות ומעבר לזה אסור לי להגיב".

ל-ONE נודע שאחד מהשופטים הבכירים בכדורגל הישראלי נבהל מפרשת השופטים בכדורסל ושלח מכתב וידוי למס הכנסה בו הוא מבקש לדעת אם פעל כראוי ואם שילם את כל תשלומי המס הנדרשים על הכנסה משיפוט בחו"ל.

מאיר לוי בתגובה ל-ONE: "לא ידוע לי שום דבר על נושא חקירות עתידיות במס הכנסה, לא הוזמנתי לחקירה ויריב טפר ביקש שלא נדבר עם התקשורת על כל נושא המיסוי בשיפוט בחו"ל".

מאיר לוי (אור שפונדר) (צילום: מערכת ONE)
מאיר לוי (אור שפונדר)|צילום: מערכת ONE

מנשה משיח ל-ONE: "אל תשכחי שאני שופט חדש, בסה"כ מאפריל 2009, יש לי תגובה, יש לי מה להגיב, אבל המנכ"ל, יריב טפר, אסר עלינו לדבר בנושא".

משיח מניף צהוב (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
משיח מניף צהוב (אלעד ירקון)|צילום: מערכת ONE

אלון יפת ל-ONE: "אין לי מה להגיב בנושא". את תגובתיהם של אסף קינן ואלי חכמון לא ניתן היה להשיג.

יריב טפר, מנכ"ל איגוד השופטים: הכל עורבא ופרח


באיגוד השופטים, עושה הרושם, לא מתרגשים כלל. מנכ"ל האיגוד, יריב טפר אמר ל-ONE: "ממה שאני שומע אז מצבנו יותר מטוב. מדברים על דברים תאוריטיים, 'עשויים להזמין', מדברים על דברים ששופטים פנו כדי לדעת אם הכל בסדר ואיך שהם פעלו עד היום ואני חושב שלא השתנה שום דבר מאתמול שלשום. לגבי סוגיית המיסוי של השופטים, היא מטופלת על ידי כל אחד מהשופטים מול רשויות המס ולא משהו שאיגוד השופטים מטפל בו".

כמה מקבל שופט עבור משחק בחו"ל?
"לדעתי זה נע בין 200 ל-300 יורו ליום. אין מחלוקת על זה ששופט כמו כל אזרח אחר חייב לשמור על החוקים. מה שחשוב פה לומר שמדובר במשהו שהוא אישי. כל שופט ושופט בלי שום קשר אם מקבל מאופ"א או מקבל בגין כל עבודה שהיא לא קשורה בשיפוט מחוייב להצהיר לרשויות המס וכך גם מבוצע".

"יש התנהלות תקינה ונכונה ואם יש דברים שצריך לטפל בהם ולהסביר אותם אני בטוח שהשופטים יעשו את זה".

אתה חושב משליכים את הבעיות מהכדורסל על הכדורגל?
"מבחינתנו זה לא משנה. בעקבות התפוצצות פרשת בכר, פנינו מיוזמנתו לשופטים הבינלאומיים וביקשנו שיבדקו את כל הנושא מול רואה חשבון ורשויות המס כדי למנוע אי הבנות. אנחנו רוצים שכולם יפעלו לפי הספר וזה מה שמתבצע אצלנו".

אז למה הם לא יכולים לדבר?
"תקנון איגוד השופטים קובע שלשופט אסור להתראיין. השופטים שלנו צריכים לדבר על המגרש. כל מי שמגיע לחקירה הוא בהכרח נמצא אשם? אין חשדות מה שנקרא בשפה המשפטית אין על מה להשיב ולכן מיותר".

"זה דבר תיאורטי. כשיקרה, אם יקרה, אז אתם תפנו ויכול להיות שבנקודה ספציפית כזו או אחרת ההתייחסות תהיה שונה. כרגע מדובר במשהו תיאורטי".

מישהו מהשופטים שייעצת לו לבדוק את הכנסותיו אמר לך שאולי הוא חושש?
"אני לא נכנס לענין האישי של כל אחד ואחד מהשופטים. אמרתי להם לפנות כל אחד בנפרד ולבדוק אם כל ענייניו הוסדרו או מוסדרים וככה זה מתבצע".

"אני מסכים שמנסים להדביק את הכדורגל בפרשה. זה ניסיון להטות את הענין מכל נושא הכדורסל ולהעביר לכדורגל וזה משהו שאולי סקסי תקשורתית. אני מקווה שזה יהיה עורבא ופרח ונמשיך הלאה ויאללה, בואו נדבר על כדורגל פחות על כל המסביב".

הכל התחיל בשופטי הכדורסל
פרשת העלמות המס עלתה לכותרות בתחילת החודש עם מעצרו של שופט הכדורסל הבכיר, סמי בכר, שנחקר ברשות המסים בחשד להעלמת הכנסותיו משיפוט בגביעי אירופה. לאחר מכן שוחרר בערבות של 300 אלף ש"ח.

סמי בכר (יורוליג) (ONE) (צילום: מערכת ONE)
סמי בכר שופט במסגרת היורוליג. הכל התחיל ממנו|צילום: מערכת ONE

כמו כן, בכר נחקר גם לגבי מעורבות אפשרית בפרשת "הבנק של מוני", אך שום קשר לא נמצא. כשבוע לאחר מכן גם שופט הכדורסל ירון זריף נחקר בפרשה. רשות המסים פשטה על ביתו של זריף וערכה חיפוש נרחב על חפציו.

גם כאן החקירה נעשתה בשני מישורים, האחד בהקשר להעלמות מס והשני באשר למעורבות ב"בנק של מוני". זריף שוחרר לביתו בתנאים מגבילים ומבקשת המעצר עלה כי הוא הודה שלא דיווח על הכנסותיו משיפוט במשחקים בחו"ל.