(צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(צילום: אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

(למצולמים אין קשר לכתבה)

חמישה ימים לאחר פיצוץ המשחק מול מכבי תל אביב, במכבי חיפה ובמשטרת ישראל התכוננו ברצינות רבה למשחק אמש (שבת) נגד הפועל חדרה, בסיומו ניצחה הקבוצה 1:3. הנהלת מכבי חיפה העבירה לכוחות האבטחה שמות של אוהדים שהוחרמו להם המנויים, על מנת למנוע מהם כניסה למשחק - כאשר גם המשטרה מנסה לשים את ידה על חלקם.

עד כה, החרימה ההנהלה כ-80 מנויים של אוהדים שהשליכו אבוקות לדשא בסמי עופר ביום שני האחרון, כאשר במקביל המשטרה עצרה שלושה אוהדים שהיו מעורבים בכך, אך ממשיכים בחיפוש אחר יתר החשודים. בנוסף, בסיום המשחק הציבו חיץ בין השחקנים שבאו להודות לקהל אחרי הניצחון - לבין אוהדים, וגדרות על מנת להקשות את הפריצה לכר הדשא.

יש לציין, כי על פי ההערכות חלק מארגוני האוהדים לא הגיעו למשחק אתמול - הסיבה עוד לא ברורה, וזאת על אף שהקהל הרחב דווקא הגיע בכמויות נכבדות, שעמדו על קרוב ל-5,500 צופים שעודדו את מכבי חיפה במשחק. עדיין לא ברור כיצד האוהדים יפעלו במשחק הבא - הדרבי החיפאי, שיתקיים ביום שני בסמי עופר.

כזכור, ביום רביעי תעמוד הקבוצה לדין על אירועי המשחק מול מכבי חיפה, וכבר מתחילים להתכונן לדרבי החיפאי, שצפוי להיות סוער במיוחד. גם במשטרה וגם במכבי חיפה מרוצים שהמשחק עבר ללא תקלות, אבל מודעים לאתגר האמיתי - בעוד שמונה ימים, בחיפה.