כפיר חדד (30), סו שף במלון 'הרודס' תל אביב, מלווה את הפועל תל אביב כבר ארבע שנים והיה שותף למסע הקסם של הקבוצה בעונה הקודמת בליגת האלופות. במטבח הקבוצה במחנה האימונים באוסטריה של האדומים, התפנה חדד לשיחה קצרה על סודות המטבח של קבוצה מקצוענית.

"כל הלוגיסטיקה מתחילה בעצם מספר חודשים לפני המחנה יחד עם מנהל הקבוצה מורדי דדון", סיפר חדד שהוסיף: "עבודת התיאום נעשית מול שף המלון וכוללת הזמנת עופות ובשר כשר, חומרי גלם ותיאום הצוות".

חדד מוסיף כי בניית התפריט לספורטאים מתבססת על שיתוף פעולה הדוק עם מאמן הכושר, רון ציבלין, ותזונאית הקבוצה, רקפת אריאלי, המתאמים את ההרכב התזונתי לשחקנים הכולל חלבונים, פחמימות וירקות.

"אנחנו משתדלים 'להמציא' את עצמנו מחדש לכל אחת משלוש הארוחות ב-11 ימי המחנה כדי שהשחקנים שחזרו מאימון מעייף או משחק יוכלו לאושש את הגוף במהירות. בנוסף, אנחנו מנסים לגרום להם ליהנות מהארוחה".

האוהד השרוף של הפועל סיפר גם על חוויה הזכורה לו במיוחד מליווי הקבוצה: "ישבנו במשחק מול ליון, אני ורוני חסיד שעובד איתי. ראינו את סלים (טועמה) פורץ באגף ומגביה את הכדור ואז המספרת של זהבי. מרוב האושר של הקפיצה נפלנו יחד מהיציע, קצת כאב אבל שווה את ההנאה בכיבוש השער. כמי שמרגיש חלק ממשפחת הפועל היה זה הרגע המאושר ביותר".

חציל על האש (גבע תלם, הפועל ת&
חציל על האש (גבע תלם, הפועל ת&"א) (ONE)|צילום: מערכת ONE

גם בנסיעה הזאת כמו בנסיעה הקודמת, התיק עם הפרודקטים הכולל את הטחינה לא הגיע למחנה. על כך מספר חדד: "וואליד (באדיר) חולה על טחינה וחייב לאכול אותה בכל ארוחה. בגלל שלא הגיע התיק הוא הסתובב עם הפרצוף ברצפה. כשחזר אחרי הניצחון במשחק האימון יכולתי להגיש לו שוב את הטחינה שהוא כל כך אוהב". לסיכום מוסיף השף: "כל נסיעה היא חוויה ואתגר מחדש.האחריות והלחץ גדולים אבל הסיפוק הרבה יותר".

חדד:
חדד: "מנסים שיהנו מהארוחה" (קובי ברדה, הפועל ת"א)|צילום: מערכת ONE