שלל שיאי העולם שהושגו במשחקים האולימפיים בבייג'ין, העלה שוב את השאלה הבלתי נמנעת בדבר גבול יכולתו של האדם. שבירה של שיא עולם מצריכה בדרך כלל שילוב בין כישרון גנטי, תנאי אימון וסיוע בעזרים טכנולוגיים או פרמקולוגיים. כאשר מדובר בספורטאים בריאים השיפורים הטכנולוגיים יכולים לבוא לידי ביטוי בבגד ים חדש, במסלול ריצה מהיר יותר או בנעליים מתקדמות. כאשר מדובר בספורטאים נכים שנעזרים בעזרים רבים, התרומה יכולה להיות גדולה אף יותר.
במהלך המשחקים הפראלימפיים שנערכו בבייג'ין, נקבעו מספר הישגים יוצאי דופן. אחד מהם נקבע בבור הקפיצה לרוחק כאשר האתלט הגרמני קטוע הרגל, Wojtek Czyz, קבע שיא עולם של 6.50 מטרים ושיפר את שיאו הקודם ב־27 ס"מ! הסיפור המעניין שמאחורי השיא, הוא ש־Czyz נעזר בפרוטזה שיוצרה בסיוע טכנולוגיית חלל.
באביב 2004 נפגשו הקופץ הגרמני ומאמנו עם נציג של חברת תעשיית החלל האירופאית, MST Aerospace. מטרת הפגישה הייתה להגדיר את המאפיינים החשובים ביותר הנדרשים מפרוטזה שצריכה להתאים לריצות קצרות ולקפיצה לרוחק. הקופץ הגרמני נפצע בתאונת ספורט בשנת 2001 ואיבד חלק מרגלו השמאלית. כיום משתמש האתלט בשתי פרוטזות: אחת לריצות קצרות ואחת לקפיצה לרוחק.
"המטרה שהצבנו לנגד עינינו הייתה איך לשפר את יכולת הביצוע של הקופץ", הסביר ד"ר Werner Dupont, מנכ"ל חברת MST Aerospace. "מצאנו שהבעיה החשובה ביותר מתייחסת לזווית החיבור שבין מפרק הברך לפרוטזה, מה שנקרא בעגה המקצועית L-bracket. יחד עם חברה גרמנית נוספת פיתחנו בסיס משען לפרוטזה (L-bracket) שעשוי מחומרים שיוצרו בעזרת Alpha Magnetic Spectrometer, מכשיר שנמצא בתחנת החלל הבינלאומית ומשמש למחקר על ההרכב של חומרים מהחלל.
היתרון של החומרים מתעשיית החלל הוא בכך שהם חזקים בצורה יוצאת דופן ומצד שני הם מאוד קלים, זאת בהשוואה לחומרים הקונבנציונליים שמצויים בשוק. שתי התכונות הייחודיות הללו מהוות יתרון עצום כאשר מדובר בביצועים אתלטיים. הבעיה של הפרוטזות הקודמות של האתלט הגרמני הייתה בכך שהן פשוט נשברו כאשר הוא נדרש לביצועים בעוצמה מלאה.
במשחקים הפראלימפיים הקודמים, באתונה 2004, זכה Czyz בשלוש מדליות זהב: בריצה ל־100 מטר, בריצה ל־200 מטר ובקפיצה לרוחק תוך שהוא קובע שיא עולם של 6.23 מטרים. גם אז השתמש האתלט בפרוטזות שיוצרו עבורו בתעשיית החלל. בעקבות ההצלחה באתונה החליטו אנשי תעשיית החלל להמשיך ולשכלל את הפרוטזות תוך שימוש בחומרים קלים יותר. בעקבות שורת ניסיונות וחישובים מתמטיים הצליחו המדענים לפתח פרוטזה חדשה, שעשויה מסיבי פחמן מחוזקים בפלסטיק. לטענת המדענים הפיתוח החדש הוא הפתרון המבטיח ביותר עבור פרוטזות שנועדו לריצות הקצרות. עבור הקפיצה לרוחק השתמשו המדענים במודל הקודם שפותח, לדבריהם מודל זה הוא היעיל ביותר.
"תחילה עבדנו על שיפור הפרוטזות שמיועדות לריצה הקצרה ולאחר מכן עברנו לפרוטזה שמיועדת לקפיצה", הוסיף ד"ר Dupont. את ההצלחה הגדולה ביותר קצרו המפתחים במשחקים הפראלימפיים האחרונים שהתקיימו בבייג'ין. Wojtek Czyz קבע 6.50 מטרים ושיפר את שיא העולם הקודם ב־27 ס"מ.
השימוש בחומרים מתעשיית החלל לצורך ייצור פרוטזות עבור אתלטי־על הוכיח את כדאיותו במשחקים הפראלימפיים של 2004 ושל 2008. החומרים מתעשיית החלל קלים וחזקים בצורה יוצאת דופן ולכן הם עשויים לשפר את ביצועי האתלטים. השלב הבא אותו מתכננות החברות הוא לייצר פרוטזות שעשויות מחומרים דומים עבור אוכלוסיות נכים נוספות.