האצטדיון האולימפי בלונדון (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
האצטדיון האולימפי בלונדון (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

הקרב על האצטדיון האולימפי בלונדון מתחמם. האצטדיון שנבנה עבור המשחקים ב-2012 בעלות של חצי מיליארד ליש"ט הפך לזירת התגוששות בין שניים ממועדוני הכדורגל של העיר, ווסטהאם וטוטנהאם.

היום (ראשון) מתפרסמת בעיתונות הבריטית ידיעה, שמקורה כנראה מגורמים המתנגדים לזכיה של טוטנהאם, כי מאחורי ההצעה של התרנגולים עומדת תמיכה של קרן ההשקעות של קטאר, שתשתלט על האצטדיון אם טוטנהאם תזכה במירוץ על הזכות להיות הבעלים של ההיכל המפואר.

לפני כחודשיים דיווחה טוטנהאם על הכנסות שיא של כ-120 מיליון ליש"ט בשנת העסקים שהסתיימה ביוני 2010. עם זאת, מאזן המועדון הסתכם בהפסד של 6.6 מיליון ליש"ט, בעיקר עקב הוצאות על רכש.

מאז מחצית 2010 המשיכה טוטנהאם במסע הקניות שלה, שכלל את רפאל ואן דר וארט, סנדרו הברזילאי ובחלון העברות הקרוב הקבוצה מתכוונת להתחזק בחלוץ נוסף ומוכנה להוציא 30 מיליון ליש"ט על הבאת אנדי קרול מניוקאסל.

טוטנהאם מעוניינת לעבור לאיצטדיון בן 60 אלף מקומות, כאשר מהלך של הרחבה בווייט הארט ליין המיושן (נבנה ב-1899 ומכיל 36 אלף מקומות בלבד) יעלה כ-450 מיליון ליש"ט. השקעה באיצטדיון האולימפי החדש בסטרטפורד זולה יותר, כ-250 מיליון ליש"ט וצפויה להניב רווחים גבוהים יותר, בעיקר ממכירת הזכויות השמיות, בעלות משוערת של כ-15 מיליון ליש"ט בשנה.

בניית האצטדיון האולימפי בלונדון 2012 (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
האצטדיון האולימפי בלונדון. מי תזכה בשירותיו? (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

הקטארים מחפשים מזו תקופה ארוכה מועדון להשקעה בפרמייר-ליג, כאשר האופציות המועדפות עליהם הם טוטנהאם, אברטון וניוקאסל, קבוצות עם בסיס אוהדים איתן, פוטנציאל להכנסות גבוהות ולהצלחה ספורטיבית. ככל שמדובר בטוטנהאם, מדובר על אפשרות של השקעה בלבד, שכן הבעלים, היהודי דניאל לוי, אינו מעוניין למכור.

השאיפות של הקטארים יכולות להתאים לאלה של לוי, שרוצה להמשיך להחזיק במועדון ולקדם אותו לעבר הצמרת האירופית, לאחר ההשתלבות בליגת האלופות. מאידך, לא ברור עד כמה התרנגולים, שחתמו על הסכם עם ענקית האלקטרוניקה לפיתוח האצטדיון, זקוקים לתמיכת הקטארים.

אוהדי טוטנהאם מתנגדים למעבר היסטורי מצפון לונדון למזרח העיר. הכרעה על ההצעה הזוכה, טוטנאם או ווסטהאם, תתקבל בעוד כשבועיים.