לא רק אסתטיקה על כר הדשא, באצטדיון האמירויות גם הכסף מדבר. ארסנל הציגה דו"ח המצביע על רווחי שיא למועדון, 56 מיליון ליש"ט לפני מס.
הנתונים מתייחסים לשנה העסקית שהחלה במאי 2009 והסתיימה בחודש זה של השנה הנוכחית. עיקר הרווחים הינם תוצאה של מכירת נכסי נדל"ן באזור בו שכן האצטדיון הישן של הקבוצה, הייבורי שבצפון לונדון, לא רחוק ממשכנה הנוכחי המכונה על שם הספונסרית שלו, חברת התעופה מהמפרץ הפרסי.
מכירת הדירות באזור האצטדיון הישן הכניס לארסנל 157 מיליון ליש"ט, שאיפשרו למועדון להחזיר הלוואות בסך 130 מיליון ליש"ט, שנלקחו לצורך פיתוח ובינוי הפרויקט.
לפי הנתונים שהציגה ארסנל, בשנה המדוברת הצליח המועדון להיפטר ממחצית מחובותיו, שעומדים כעת על 135.6 מיליון ליש"ט בלבד, אחרי 297.7 בשנה שעברה. במקביל עלו הכנסות המועדון ל-380 מיליון ליש"ט בשנה האחרונה, לעומת 313 מיליון ליש"ט בשנה לפני כן.
האצטדיון הישן המקורי הוקם ב-1913 ונסגר לפני ארבע שנים, כשבדרך עבר שיפוצים רבים. במלחמת העולם השניה הופצץ היציע הצפוני והיה צורך לבנות אותו מחדש. ב-1951 הותקנו זרקורים ואלה נחנכו במשחק ידידות מול הפועל ת"א. האצטדיון גם שימש את נבחרת אנגליה במשחקים רשמיים, המפורסם שבהם הוא 'קרב הייבורי', ניצחון 2:3 על איטליה ב-1934, שאופיין בהתנהלות קשוחה, כששבעה משחקני ההרכב האנגלים באו מארסנל.
פיטר הילווד, דור שלישי ליושבי ראש בארסנל, התייחס לתוצאות העסקיות המזהירות של המועדון בשנה האחרונה. "יש לנו עכשיו נכס עסקי נטול חובות, בו מצטברים עודפי מזומנים ככל שמתקדם קצב מכירת יחידות הדיור באזור הייבורי".
"יש לנו עוד שלושה נכסי נדל"ן שנוכל לממש בשנים הקרובות", הוסיף באופטימיות מובנת היל ווד, שהחליף בתפקיד היו"ר את אביו דניס ב-1982, לאחר שמ-1929 כיהן סבו סמואל בתפקיד. יש לציין כי פיטר לא עוסק בפעילויות העסקיות הקבועות של ארסנל, תפקיד הממלא קן פריאר.
הוכחה נוספת לאטרקטיביות הכלכלית של המועדון ניתנה לפני כשבועיים, כשאמן ההיפ הופ ואיש העסקים הממולח ג'יי זי הודיע כי הוא שוקל לעבור ללונדון, יחד עם אשתו ביונסה, כדי להיות מעורב ולהשקיע יותר במועדון הכדורגל האהוב עליו, ארסנל, בו יש לזמר מניות.