קציצות שטוחות מטוגנות

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר טחון (מעדניית רמי לוי)

בצל סגול קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

3 בצלים ירוקים קצוצים

תפוח אדמה בינוני מגורד גס

5 כפות פירורי לחם

תבליני זארובי: כפית פפריקה מתוקה, כף שטוחה בהרט, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית מלח

2 כפות שמן זית/אחר (רמי לוי)

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד איחוד.

2. מכסים ושמים לחצי שעה מנוחה במקרר.

3. מחממים מחבת פסים/רגילה ומוסיפים כחצי כוס שמן. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ארוכות/עגולות ופוחסים אותם עד לעובי 1 ס"מ.

4. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.

פסטה אדומה

מצרכים:

חבילת פסטה שאוהבים (רמי לוי)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיניי שום גדולות מגורדות

3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

חופן עלי בזיליקום טריים (או כפית בזיליקום יבש)

3 כפות גדושות רסק עגבניות איכותי

כפית סילאן (רמי לוי)

תבליני זארובי: כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל, מלח לפי הטעם

7-8  כפות שמן (רמי לוי)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ-5 דק’ ומוסיפים את השום. מערבבים היטב ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.

3. מטגנים במשך כ-7 דק’ ומוסיפים חופן עלי בזיליקום קצוצים. מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים.

4. מטגנים כדקה ומוסיפים כ-3 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

5. כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה בעזרת כף מחוררת ישירות לסיר. שימו לב, לא שוטפים את הפסטה! העמילן שבה מסמיך את הרוטב.

6. מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דק'. ממליצה להוסיף עוד כמה עלי בזיליקום לקראת הסוף.

פסטה אדומה עם קציצות (צילום: ערוץ 24)
צילום: ערוץ 24

בקלאווה חגיגית

מצרכים:

חבילת דפי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן

200 גרם אגוזי מלך טבעיים טחונים דק (תבליני זארובי)

150 גרם פיסטוקים טבעיים טחונים דק במעבד מזון

200 גרם שקדים טבעיים עם הקליפה גרוסים גס!

ספריי שמן /150 גרם חמאה מומסת  (רמי לוי)

לסירופ הסוכר:

כוס סוכר (רמי לוי)

כוס מים

2 כפות דבש (רמי לוי)

מקל קינמון (תבליני זארובי)

פרוסת תפוז עבה (עם הקליפה)

כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

1. מניחים בקלחת את מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-15-17 דק' ואח"כ מצננים.
מחממים תנור ל-190 מעלות חום סטטי.

2. מניחים דף פילו על משטח העבודה ומקפלים אותו לשניים. עובדים איתו לרוחב. מתיזים ספריי שמן מעל החלק העליון או מברישים בחמאה.

3. מפזרים שכבה דקה של אגוזי המלך והפיסטוקים. שימו לב, משאירים קצה ריק של סנטימטר.

4. מניחים שיפוד עץ בקצה שקרוב אליכם ומגלגלים באופן צמוד עד החלק שהשארנו ללא אגוזים. מכווצים משתי הקצוות ומסירים את השיפוד. סוגרים לעיגול ומהדקים את הסגירה.

5. מניחים את כל הבקלאוות שגלגלנו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6. מניחים במרכז כל מאפה כפית מלאה בשקדים הגרוסים. מתיזים ספריי שמן מעל המאפים או מברישים בחמאה מומסת.

7. אופים עד הזהבה עמוקה. יוצקים את הסירופ על הבקלאווה בעודה חמה! מצננים ומגישים.

הערה חשובה:
במידה ודפי הפילו שלכם גדולים, ממליצה לחתוך לשניים ואז להמשיך לפי המתכון בכדי לקבל עוגיות אישיות.
ניתן להשתמש בכל סוגי האגוזים שאוהבים, עניין של בחירה.

בקלאווה חגיגית (צילום: ערוץ 24)
צילום: ערוץ 24