מצרכים
לבסיס שוקולד:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1500 גרם שוקולד מריר 60%
- 75 גרם חמאה
לתוספות:
- חצי כפית מלח פלור דה סל או מלדון
- חצי צ׳ילי אדום חריף טרי
- תיון צ׳אי מסאלה + מקל קינמון
לציפויים:
- קקאו
- מלח פלור דה סל/מלדון
- אבקת דראגון פרוט (אור)
- אבקת מאצ׳ה (אור)
אופן הכנה
- להרתיח בשלושה סירים קטנים ונפרדים 250 מ"ל שמנת בכל סיר (או כל סיר בתורו)
- להוסיף לכל סיר את התוספת הרצויה צ'ילי, תיון ומקל קינמון
- לסנן את התוספת מהשמנת ולמזוג לקערה
- לצקת על השמנת 500 גרם שוקולד מריר איכותי 60% + 25 גרם חמאה.
- לערבב כדקה עד שהשוקולד נמס
- להעביר לתבנית מלבנית קטנה
- לתבנית עם השוקולד הניטרלי ללא תוספת - לפזר מעל מלח
- להכניס למקפיא למינימום 3 שעות
- לאחר ההקפאה להוציא את השוקולד מהתבנית ולחתוך אותו לקוביות
- לפזר מעל הטראפלס עם הצ'ילי החריף
- לפזר מעל הטראפלס המלוח
- לפזר מעל הטראפלס צ'אי