מצרכים להמבורגר
1 בצל גדול
2 שיני שום
1/2 קילו פטריות פורטבלו ו1/2 קילו פטריות שמפיניון
1 כוס אגוזי מלך - קליית גת
פירורי לחם - מאסטר שף
1 תפוח אדמה
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית
4 לחמניות
עגבניות פרוסות
עלי חסה
מלפפונים חמוצים
בצל
קטשופ
חרדל - מאסטר שף
מיונז - מאסטר שף
4 לחמניות מיני
מצרכים לצ'יפס
1 בטטה
2 תפוחי אדמה
1 סלק
שמן קנולה
אופן ההכנה
1. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
2. לקצוץ את הבצל והשום במעבד מזון ולהוסיף את יתר החומרים ולעבד רק עד שמתקבלת עיסה דביקה וגרגירית, שמזכירה קצת בשר טחון. אם היא נראית לכם רטובה מדי להוסיף מעט פירורי לחם ואם היא יבשה מדי, אפשר להוסיף לה מעט חרדל או שמן.
3. בידיים משומנות ליצור מהתערובת קציצות עבות.
4. לשמן אותן בשמן זית ולטגן במחבת פסים, 2-3 דקות מכל צד עד שהקציצות זהובות ופריכות מבחוץ.
5. למרוח רטבים לבחירתכם בלחמנייה.
6. להניח עלה חסה, קציצה ומעל את שאר ירקות ולסגור.
7. להכנת הצ'יפס - לחמם שמן בסיר עמוק.
8. לחתוך את כל הירקות לצ'יפס לגפרורים או עיגולים לפי החשק ולהכניס לשמן הרותח ולטגן מס' דקות ולהוציא.