מצרכים 

לעשרה צ'ורוס גדולים או 20 קטנים:

  • רבע כוס חלב שקדים (רמי לוי)
  • 25 גרם מרגרינה
  • 1 כפית סוכר (סוגת)
  • חצי כוס קמח (סוגת)
  • 1 ביצה לארג'
  • קמצוץ מלח
  • חצי בקבוק שמן צמחי (רמי לוי)

 *לגרסה חלבית ניתן להחליף לחמאה וחלב רגיל

לקישוט והגשה:

  • כוס סוכר דק (סוגת)
  • 2 כפיות אבקת קינמון (סוגת)

אופן ההכנה

לצ'ורוס:

  1. לחמם בסיר את החלב ולהוסיף את המרגרינה, הסוכר וטיפה מלח .
  2. אחרי שהכל מתאחד לתערובת אחידה יש לכבות את האש ולהוסיף את כל הקמח לסיר.
  3. לערבב היטב ולהעביר את התערובות לקערה של המיקסר
  4. להוסיף  את הביצה ולהפעיל את המיקסר למהירות בינונית עד שהביצה מתאחדת עם התערובת
  5. במידה והתערובות דלילה מדי יש להוסיף קצת קמח 
  6. להעביר את התערובת מקערת המיקסר לשק זילוף
  7. לחמם את השמן בסיר עמוק עד לרתיחה
  8. לזלף לתוך הסיר חתיכות קטנות או גדלות של בצק.
  9. לחתוך את החתיכות לפי הגודל הרצוי בעזרת מספריים.
  10. כאשר הצ'ורוס זהוב להוציא אותו מהסיר
  11. להניח על מסננת או נייר סופג

לקישוט והגשה: 

  1. לערבב את הסוכר הדק ואבקת הקינמון לצלחת עמוקה
  2. לטבול את הצ'ורוס בצלחת הקינמון והסוכר ולהגיש 

*אפשר גם לפזר אבקת סוכר מעל, או לטבול בממרח שוקולד או בריבת חלב