מצרכים
לעשרה צ'ורוס גדולים או 20 קטנים:
- רבע כוס חלב שקדים (רמי לוי)
- 25 גרם מרגרינה
- 1 כפית סוכר (סוגת)
- חצי כוס קמח (סוגת)
- 1 ביצה לארג'
- קמצוץ מלח
- חצי בקבוק שמן צמחי (רמי לוי)
*לגרסה חלבית ניתן להחליף לחמאה וחלב רגיל
לקישוט והגשה:
- כוס סוכר דק (סוגת)
- 2 כפיות אבקת קינמון (סוגת)
אופן ההכנה
לצ'ורוס:
- לחמם בסיר את החלב ולהוסיף את המרגרינה, הסוכר וטיפה מלח .
- אחרי שהכל מתאחד לתערובת אחידה יש לכבות את האש ולהוסיף את כל הקמח לסיר.
- לערבב היטב ולהעביר את התערובות לקערה של המיקסר
- להוסיף את הביצה ולהפעיל את המיקסר למהירות בינונית עד שהביצה מתאחדת עם התערובת
- במידה והתערובות דלילה מדי יש להוסיף קצת קמח
- להעביר את התערובת מקערת המיקסר לשק זילוף
- לחמם את השמן בסיר עמוק עד לרתיחה
- לזלף לתוך הסיר חתיכות קטנות או גדלות של בצק.
- לחתוך את החתיכות לפי הגודל הרצוי בעזרת מספריים.
- כאשר הצ'ורוס זהוב להוציא אותו מהסיר
- להניח על מסננת או נייר סופג
לקישוט והגשה:
- לערבב את הסוכר הדק ואבקת הקינמון לצלחת עמוקה
- לטבול את הצ'ורוס בצלחת הקינמון והסוכר ולהגיש
*אפשר גם לפזר אבקת סוכר מעל, או לטבול בממרח שוקולד או בריבת חלב