אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחמניות ממולאות חזה עוף בטריאקי

אם כבר הדלקנו תנור, למה שלא נסגור את כל הארוחה בתוך לחמנייה ודי? קבלו מתכון לעוף מוקפץ ברוטב טריאקי מתקתק - שעטוף בלחמנייה ביתית, טרייה וטעימה בטירוף. לזה אנחנו קוראים התייעלות

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/06/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

3.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

3 כפות שמן זית

כוס ורבע מים

1 כפית מלח

למלית:

1 בצל, קצוץ דק

3 כפות שמן לטיגון

300 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כפית פפריקה

2 כפות רוטב טריאקי

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות העוף ואת התבלינים היבשים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את רוטב הטריאקי ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.

2 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המים והמלח. לשים היטב ביד או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד רבע כוס מים. מניחים להתפחה בקערה משומנת מכוסה בניילון 40 דקות.

3 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומסדרים אותם על משטח מקומח. מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של סנטימטר, מניחים בקצה המלבן מהמלית ומגלגלים. מהדקים את הקצוות.

4 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להשחמה.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בפעם שעברה הכנו ניוקי עצומים אפויים בתנור

>> אבוי, מסתבר שאנחנו שותים את הקפה שלנו לא נכון!