DNA של בשר סוסים התגלה ב-5 אחוזים ממוצרי בשר בקר שנבדקו באופן אקראי ברחבי אירופה, כך מסרה הנציבות האירופית. חומר אנטי דלקתי נמצא בחצי אחוז מבשר הסוסים. בסה"כ נבדקו 4144 דגימות בשר בקר וב-193 נתגלה בשר סוס.
עם זאת הדגישו במנהל המזון האירופי שמדובר ב"הונאת מזון ולא בעניין בריאותי". תכנית הבדיקות שנמשכה שלושה חודשים קיבלה אישור מ-27 חברות באיחוד האירופי, זאת אחרי התפוצצות הפרשה, וגילוי בשר סוסים בחבילות לזניה קפואות.
טוניו ברוג, נציב האיחוד האירופי לבריאות וצרכנות אמר: "חשוב להחזיר את אמון הציבור והצרכהים בספקים ויצרני המזון. זה חלק חשוב מהכלכלה האירופית".