בעבר התפרסם מדד "הביג מק" ומדדים נוספים המבוססים על צריכת אוכל, המנסים לנבא את השפעת צריכת האיש הקטן על הכלכלה. כלכלן יפני, קנטה אישזו, מבית ההשקעות היפני "מיזהו" יצר מדד חדש המבוסס על המצרכים המרכיבים את התפריט היפני, המקרל דג זול אך מזין, והטונה יקר ופופולרי. מסתבר שהיפנים אוכלים יותר טונה כשהמצב הכלכלי משתפר, וכשהכלכלה צומחת צריכת המקרל צריכתבקרב היפנים עולה.
מדד "הטונה מקרל" חזה באופן מרשים את המשבר הכלכלי הגדול ב-2008 ואת העלייה המטאורית של שוק המניות היפני ב-2012. ביפן מקווים שמדד "הטונה מקרל" יהיה זה שימנע משבר כלכלי-עולמי נוסף.