בשבע השנים האחרונות, ישראל קיבלה 800 מיליון אירו, כלומר 1.05 מיליארד דולר מהאיחוד האירופי, כך העריכו גורמים בכירים באיחוד האירופי בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל". על פי אותם בכירים, כחצי אחוז מהסכום בלבד, כלומר, 5 מיליון דולרים, יועדו לגופים שנמצאים מעבר לקו הירוק.
בעיתונות העולמית עסקו הבוקר בהרחבה בהחלטת האיחוד האירופי, כפי שהובאה לידי ישראל אתמול. על פי ההחלטה, עמותות וגופים הפועלים מעבר לקווי 67' ונהנו עד כה ממענקים, תמיכות ועזרה כספית אחרת מהאיחוד האירופי צפויים להפסיק לקבל את הסיוע מהאיחוד החל מ-2014.
הכותרת ב"וול סטריט ג'ורנל" קבעה: "אירופה מגבירה את הלחץ על ישראל", אבל בתוכן הכתבה ניתן ביטוי רב ל"זעם" של ישראל על ההחלטה. בכתבה מצוטטים שר האוצר יאיר לפיד שקורא להחלטה אומללה, וראש הממשלה בנימין נתניהו שקורא לאירופה לטפל בבעיה האירנית והסורית. גם זאב אלקין והשר סילבן שלום מצוטטים.
שרת החוץ האירופית, קתרין אשטון מצוטטת בכתבה כמי שאומרת שמדובר ב"עמדה רבת שנים של האיחוד האירופי שלא מקבל את הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון ורמת הגולן".
הכותרת ב-BBC היתה הפוכה: "ישראל מגנה את ההנחיות החדשות של האיחוד האירופי". בכתבה עצמה מצוטט השר סילבן שלום האומר, "האירופים עושים טעות גדולה. אין להם גישה מאוזנת כלפי ישראל הסכסוך הפלסטיני". לעומתו, חנאן עשראווי אומרת: "האיחוד האירופי עבר מרמת הצהרות וגינויים להחלטות מדיניות יעילות וקונקרטיות".
"ושוב, זה האיחוד האירופי VS ישראל", נכתב בכותרת הוושינגטון פוסט. בטור פרו ישראלי כותבת ג'ניפר רובין: "למרות כל הבעיות בהם שקועה אירופה, היא אף פעם לא תפספס הזדמנות להציג עמדה אנטי ישראלית". ומוסיפה: "האיחוד האירופי רוצה להיות רלוונטי, אבל הוא לא מתאים לשחק תפקיד מרכזי בסכסוך בגלל נטייתו לאנטי ישראליות. ארצות הברית צריכה להבהיר כי זאת לא התנהגות מקובלת". אגב, יאיר לפיד מוצג בטור כ"כוכב הטלויזיה לשעבר".