הדו"ח החדש על הירי במוחמד א-דורה לא מצליח, לפי שעה, להטות את דעת הקהל העולמית לצדה של ישראל. האירוע שהיה אחד הגורמים שהציתו את האינתיפאדה השנייה היה ניצחון הסברתי משמעותי של הפלסטינים, על אף שמהר מאוד לאחריו עלו ספקות גדולים באשר לנכונותו.
מרבית כלי התקשורת העולמיים דיווחו על ההתפתחות החדשה, שקבעה כי א-דורה כלל לא נהרג באותה תקרית, אך מרביתם לא נקטו עמדה – כפי שהיה באוקטובר 2000. ברשת אל-גז'ירה אמנם קבעו כי "ישראל רדופה על ידי רוחו של א-דורה", וכינו את הדוח "ניסיון לטשטש את האמת", אך ביתר העיתונים הגדולים דיווחו על כך באופן לקוני.
"עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. זה קיים, זה מחלחל ואפשר להתמודד עם זה", אומר ח"כ נחמן שי, דובר צה"ל לשעבר שקבע בעבודת הדוקטורט שלו כי לא צה"ל היה זה שהביא למותו של א-דורה בתקרית". "ממה אנחנו פוחדים? ממה אנחנו חוששים? אם אנחנו יודעים בוודאות שזה לא אנחנו, צריך להגיד את זה. מותר למדינה להיאבק על האמת".
עיתונאי זר המוצב בארץ למעלה מעשור טוען כי דבריו של שי נכונים עקרונית, אך מחטיאים את המטרה, "מכיוון שאי אפשר לדעת מה האמת. היה קרב, שני הצדדים ירו והילד היה באמצע. עד שלא תהיה חקירה נייטרלית, לא נוכל להגיד מי צודק. ישראל היא צד אחד בסכסוך, יש לה האינטרסים שלה, ומצאו את מה שרוצים למצוא.
לדברי ח"כ שי, הנזק הגדול לישראל נגרם כשצה"ל לקח אחריות על מותו של א-דורה מיד לאחר התקרית, מבלי שבוצע תחקיר מעמיק לאירוע. "לא הייתה מערכת קבועה שיודעת להגיב כל הזמן, הגורמים פה היו רגועים מדי ולא יכלו להגיב. להודות בטעות זה גרוע יותר מאשר לא לעשות אותה בכלל".