כאילו שלהיות אישה באתרי היכרויות זה לא מספיק מפחיד: השבוע נחשף כי באפליקציות דייטינג חינמיות ופופולריות משתמשים גם עברייני מין מורשעים ללא כל הפרעה. המשמעות ברורה: בין שלל הגברים אותם פוגשות הנשים המסתובבות באפליקציות, חלקן שורדות של תקיפות מיניות בעצמן, נמצאים גם עברייני מין שהורשעו בעבירות שונות. 

תחקיר של אתר האינטרנט ProPublica ובית הספר לעיתונות של אוניברסיטת קולומבייה (CJI) פרסם כי חברת Match Group, הבעלים של אפליקציות ההיכרויות טינדר, אוקיי.קיופיד ו-PlentyofFish, לא מבצעת סינון ומאפשרת לעברייני מין להירשם לאפליקציות החינמיות שלה. את הסינון היא שומרת לאפליקציות שהיא מפעילה בתשלום - שם תוכלו, כביכול, ליהנות ממנוי פרימיום להיכרויות ללא סכנה לפגוש בגברים מסוכנים.

התחקיר בדק מקרים של תקיפות מיניות שקרו בין קורבן לתוקף אותו הכירה באחת מהאפליקציות, וגילה שבעשרה אחוזים מהן היה התוקף אדם שכבר הורשע בעבר בתקיפה מינית, ונמצא באחד ממרשמי עברייני המין בארה"ב. הדובר של Match Group אישר את הדברים, ואמר כי החברה מבצעת בדיקות רקע למשתמשים רק בשירותים שהיא מעניקה בתשלום, וכי "בהחלט יש עברייני מין רשומים במוצרים החינמיים שלנו". 

התחקיר אמנם נגע בעיקר לעברייני מין מורשעים המופיעים במאגרי מידע מיוחדים שמנהלות רשויות אכיפת החוק בארה"ב, אך גם בישראל לא מקיימת האפליקציה כל סינון לגבי הגברים הנמצאים בה. כך, בסוף 2017, פורסם כי האנס המורשע יניב נחמן פתח מחדש את פרופיל הטינדר שלו, אותו פרופיל דרכו הכיר נשים ולאחר מכן נפגש עמן ופגע בהן מינית, ממש באותו יום בו ניתן גזר הדין בו הורשע באונס. 

יניב נחמן (צילום: מתוך טינדר)
יניב נחמן ; חזר לאפליקציה ביום בו הורשע באונס|צילום: מתוך טינדר
 

חברת Match Group השוכנת בדאלאס, מחזיקה ב -45 מותגי היכרויות מקוונים ובעלת מחזור הכנסות של כ-1.7 מיליארד דולר בשנת 2018. טינדר, האפליקציה הגדולה ביותר שלה, הפכה מוקדם יותר השנה לאפליקציה המובילה ביותר בעולם שאינה משחק.