לא שותקת: שבשבוע שעבר נפל חוק האיזוק האלקטרוני לגברים אלימים, אשר נועד לתת מענה לנשים שמצויות בסכנה. ברקע, מתחילת השנה נרצחו 8 נשים בידי בני זוגן, כששלוש מתוכן נרצחו בשבועיים האחרונים. היום (ראשון) סיפרה שירז יצחק, שאמה נרצחה בידי אביה כשהייתה בת 13, בריאיון ב"מדברות על זה" על התחושות שלה לאחר נפילת החוק, הגעגועים לאמא והמסר לנשים ולילדים שמתמודדים עם סיטואציה דומה.

כאמור, שירז הייתה בסך הכל בת שלוש עשרה כאשר היא ואחותה נאלצו להתמודד עם אביהן שתקף את אמן בעת ששהו בחדר סמוך. "היה קשה. ביום שזה קרה הלכנו למשטרה להגיש תלונה על אלימות וכל מה שקרה בבית. באותו יום הוא התקשר ואמר 'אני הולך לעשות משהו'. בגלל זה הלכנו למשטרה אבל לא הציעו כלום חוץ מליווי. אמנם זה קרה בצרפת אבל אני בטוחה שאם החוק היה קיים, לא הייתי כאן עכשיו ואמא שלי הייתה לידי" סיפרה בפתיחות.

כששמעת שהחוק לא עבר, איך הרגשת?
"בכיתי וכעסתי המון. אנשים לא מבינים כמה זה חשוב ויכול להציל חיים. רוב הנשים שנרצחו, אפילו לא הלכו להתלונן לפני, אבל יש כאלו שכן התלוננו ולא קיבלו מענה. עצוב לראות פעם אחרי פעם שהמשטרה הולכת לבית אבל לא מתייחסת לזה מספיק ברצינות. היה לי עצוב כשראיתי שהחוק לא עבר, זה חוק שיכול היה להציל כל כך הרבה חיים ולעשות שינוי גדול".

כששמעת שהחוק לא עבר, איך הרגשת?
"בכיתי וכעסתי המון. אנשים לא מבינים כמה זה חשוב ויכול להציל חיים. רוב הנשים שנרצחו, אפילו לא הלכו להתלונן לפני אבל יש כאלו שכן התלוננו ולא קיבלו מענה. עצוב לראות פעם אחרי פעם שהמשטרה הולכת לבית אבל לא מתייחסת לזה מספיק ברצינות. היה לי עצוב כשראיתי שהחוק לא עבר, זה חוק שיכול היה להציל כל כך הרבה חיים ולעשות שינוי גדול".

יש משהו שאת היית רוצה להגיד לחברות הכנסת שהתנגדו לחוק?
"זה אולי נשמע קשה אבל אולי הן לא עברו מספיק בחיים כדי להבין מה החוק היה יכול לעשות"

קרן ברק, חברת כנסת לשעבר ב"הליכוד", אשר הייתה בין יוזמות החוק בכנסת הקודמת, התייחסה לצורך לבחור בין ערכים לבין משמעת קואליציונית. "אצלי הערכים קודמים למשמעת. לצערי, יש אלפי נשים וילדים שחי תחת טרור בתוך הבית. הפתרון היחיד שקיים עד עכשיו זה מקלטים למשפחה ומחיקה של החירות".

ניסית לשכנע את חברות הכנסת?
"כן. העברנו את זה בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת כדי לחסוך את הזמן בכנסת הנוכחית. גם כעת אני קוראת לחברי וחברותיי בליכוד: לכו לבן גביר ותביעו את דעתכם. חברות הכנסת יודעות ומבינות בעצמן שהתפקיד שלהן להגן על החברה מעבריינים".

גם ספיר ברמן, שופטת הכדורגל שעברה הליך התאמה מגדרית, וישבה בפאנל הביעה את חוסר שביעות הרצון שלה מהמצב. "המדינה מדברת כל הזמן על ביטחון, אבל יש נשים שנרצחות כאן בבית שלנו. אני לא מבינה למה לא מטפלים בשורש הבעיה – בגברים האלימים, כמו מקלטים לגברים אלימים למקרה" אמרה. מעבר לסיפור הקשה של אמה, שירז חזרה לחוויה הפרטית שלה, ושיתפה בקושי לחיות בבית אלים, בגעגועים לאמא וגם שלחה מסר אופטימי לכאלו המתמודדים עם סיטואציה דומה.

מה זה להיות ילדה בבית אלים?
"זו ילדה שלא ישנה בלילה, שמפחדת מכל רעש קטן. עד היום אני קופצת מכל רעש. ילדה שחיה בבית אלים זה משהו שאי אפשר להסביר. זה פחד בלתי פוסק שמתישהו הוא יקום ויתהפך".

ספרי על אמא.
"היא הייתה נהדרת, האמא הכי טובה בעולם שעשתה הכל בשבילי. למרות שהיא עבדה במשרה מלאה, היא הקדישה לי ולאחותי זמן. זה לא פשוט, ואני רואה את זה רק עכשיו בתור אמא. אני לא מבינה מאיפה היא מצאה את הכוח".

איפה היא הכי חסרה?
"בחגים. למזלי היו לי סבא וסבתא שיכלו לגדל אותי ואת אחותי. אני מודה להם, וסבתא מלווה אותי לכל מקום, אפילו לחופה ולחדר הלידה. בכל השחור שהיה לי בילדות היא הייתה האור שלי".

יש לך מסרים לנשים וילדים שצופים בנו?
"לא לשתוק. גם אם החוק לא עבר, יש עוד דרכים לעשות טוב.  עדיין אפשר לחשוב על דרכים אחרות לנסות ולטפל בזה. כל תמיכה, אפילו קטנה, יכולה לעזור. חשוב לזכור שהחיים ממשיכים ולפעמים גם אם הדרך הארוכה, היא יכולה להיות משתלמת יותר".