sportFive1160912 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"אולי דיי לייצר אנטגוניזם?" (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

סערת הפוסט של יעל ארד ממשיכה. אחרי שביקרה את הראיון של דולב חזיזה, קשר מכבי חיפה הגיב לסערה.

"אני משחק בקבוצה של גברים אז אני מתראיין ככה כשאני מחמיא לשחקני הקבוצה שלי", חזיזה כתב, "לא הבנתי למה את מקשרת את זה למקום שלילי. כשאומרים על נשים שנלחמו כמו לביאות אני לא רואה שמישהו יוצא נגד. עדיין מעריץ שלך בכל זאת".

גם אישתו של רז מאיר, נוי, הגיבה לפוסט של יעל ארד. "במקרה הזה לצערי את מקשרת ומפרשת ממש לא נכון. יש מקום גדול לתחושות שקיבלת אך עדיין אין להן הצדקה. אתחיל במועדון מכבי חיפה, שמגיל קטן בעלי גדל שם על חינוך לשיוויון בין נשים וגברים ובין כל אדם באשר הוא. אני אומרת לך כאן חד משמעית שאין מועדון כדורגל במדינת ישראל שתומך בשוויון נשים וגברים כמו המועדון של מכבי חיפה. זה אפילו לא נושא שעולה לשיח כי זה חלק מה-DNA של המועדון בכל מחלקותיו".

"בנוגע לנאמר, בדרך כלל אדם מתאים את עצמו בסיטואציה ריגשית לרוב האוכלוסייה שהוא נמצא בה כדי לקבל אהדה או הזדהות. מיותר להסביר למה מתוך אינסטינקט יוצא לשחקן כדורגל שמעודד את השותפים שלו ללחימה (שבמקרה הם גם גברים) - חבורה של גברים".

"למילים יש משמעות אבל את המשמעות שלהם אנחנו בוחרים. במקום לגדל דור שנותן משמעות למילים שהוא שומע בעצמו ולקחת אותם תמיד למקום הטוב - יש הרגל לנסות ולתקן את העולם. אולי תשנו כבר טקטיקה?"

"רז במקרה, רואה בכדורגל נשים לדוגמא את אותו טירוף שרואה בקריירה שלו. איך זה הגיוני אם הוא היה רואה את עצמו כגבר יותר חזק או נחוש מאישה? ההפך. לדעתנו אישה שבוחרת בכדורגל הרבה יותר נחושה וחזקה מנטלית מגבר. מרוב שזה מובן מאליו זה לא נושא בכלל לשיח. אנחנו בוחרים איך לפרש מילים. לאותה מילה בשפה שונה משקל ומשמעות אחרת".

"אולי די לייצר אנטגוניזם? ובמיוחד כאחת שציינה כמה משמעות יש למובילי דעת קהל, אל תצרי סתם סטיגמה חדשה שלא קיימת. הסטיגמות כאן - הם שלך, אולי ממקרים קודמים. הגיע הזמן להתקדם. בנוסף מזמינה אותך לצפות איתי במשחק הבא בסמי עופר בחבורת גברים אמיתית. מבטיחה לך שנהנה".