"דמייני את עצמך ילדה בת 7, משחקת בחוץ בעוד יום רגיל כשלפתע קבוצה של אנשים זרים תופסת אותך. דמייני את האנשים שאת הכי סומכת עליהם בעולם מפסקים את רגליים בכח ואז להב חד לוקח את איבר המין שלך. מסיר את השפתיים והדגדגן שלך. הם תופרים את הנרתיק שלך ומשאירים רק חור קטנטן דרכו, בעתיד, תצא הווסת שלך, תקיימי יחסי מין ותלדי".

בתיאור המצמרר הזה פתחה ד"ר לילה חוסיין, פעילה חברתית סומאלית ודוקטור לפסיכוטראפיה, מייסדת "פרוייקט דליה" לתמיכה בנשים ונערות שעברו מילת נשים, מונולוג מצמרר בו סיפרה כיצד יום אחד, כשהייתה בת 22 שאלה תמימה של אחות במהלך בדיקה שגרתית גרמה לה להבין שהיא קורבן של מילת נשים ושינתה לגמרי את מסלול חייה.

"שנים אחרי האירוע אף אחד לא שאל אותי על החוויה הזו או דיבר איתי על מה שקרה. עד אותו יום בו אחות שאלה אותי במהלך בדיקה שגרתית של אחרי לידה" סיפרה במונולוג שפורסם לאחרונה במגזין ה-Global Citizen, "ההיריון והלידה שלי היו קשים, חוויתי עילפונות בכל פעם שעברתי בדיקות ווגינאליות אבל עד לאותו רגע מעולם לא הבנתי לעומק מה קרה לי". 

חוסיין מספרת כי האחות שאלה אותה "אני רואה שאת מסומליה, האם אוכל פשוט לבדוק האם עברת מילת נשים?". חוסיין, שעוד לא הבינה את חומרת ההליך שעברה, השיבה ללא היסוס, בעודה אוחזת בביתה בת החודש: "כן, אבל עברתי את ההליך הפשוט יותר ואין שום דבר רע במילת נשים".

חוסיין, שחיה בבריטניה מאז הייתה בת 12, מספרת שמעולם לא נשאלה אם עברה את ההליך. אפילו המיילדת ורופאת הנשים שבדקה אותה לכל אורך ההיריון וראתה באופן ברור את הצלקות. "כשסוף סוף נשאלתי את השאלה זה שינה את חיי כי האחות גרמה לי להבין שהעלפונות שחוויתי במהלך הבדיקות הנרתיקיות היו, למעשה, בגלל הטראומה שחוויתי בילדות". 

"הדבר הכי חשוב הוא שהיא ניצלה את ההזדמנות הזו ללמד אותי על גופי ועל חוקים שמגנים על ילדים מפני השחתת הגוף. זה הוביל לכך שבתי מעולם לא עברה את ההליך ואחת הסיבות שהפכתי לפעילה בנושא - הבנתי שהמון נשים וילדות עברו את מה שאני עברתי". 

מאותו רגע הקדישה חוסיין את חייה למלחמה במילת נשים ולטיפול בנשים, נערות וילדות שעברו את התהליך - היא למדה פסיכוטראפיה והקימה את פרוייקט דליה - המספק מרחב בטוח וגישה לטיפולים לניצולות של מילת נשים. 

"אם היית מצמיד ילדה בת 7 לשולחן ונוגע באיברי המין שלה בבריטניה, היית נעצר כי זו תקיפה מינית" כתבה חוסיין במונולוג שלה, "UNICEF וארגון הבריאות העולמי מעריכים כי למעלה מ- 200 מיליון נשים ונערות החיות כיום עברו מילת נשים וכי כל 11 שניות ילדה אחרת עוברת את ההליך. עד שתסיימו לקרוא את הכתבה הזו אינספור בנות יעברו את ההליך המחריד הזה בכל העולם". 

במאמר שפורסם לאחרונה בטלגרף הבריטי נעטן כי אין כל הוכחה שבדיקה ווגינלית ושאול של נשים ונערות תסייע במיגור מילת נשים. חוסיין טוענת שהניסיון שלה מוכיח בדיוק ההיפך. "רק בגלל אותה אחות התחלתי לשאול שאלות על מה שקרה לי. אם השאלה והבדיקות נעשות באופן רגיש זה רק יוכל לסייע לניצולות הפרקטיקה שמעולם לא זכור לטפל בטראומה שלהן".

"הפחד הכי גדול שלי הוא שהמדינות ברחבי העולם לא יפעלו באופן אקטיבי למיגור מילת נשים עד שילדה לא תמות בשטחן" היא מסכמת, "אז לא עדיף פשוט לשאול ולתחקר ולעודד את ההזדמנות למודעות ופעולה? זו השאלה של אותה אחות שהצילה לא רק אותי, אלא גם את ביתי מלעבור את ההליך הזה".