קצינת המשטרה רינת סגל (52) תפוצה בסכום של עד 120 אלף שקלים לאחר שהופלתה על ידי המשטרה ולא קודמה על רקע מגדרי. בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל בשבוע שעבר את עמדת נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה והתעשייה, וקבע כי נשקל שיקול מגדרי מפלה ופסול על ידי המפכ"ל דאז רוני אלשיך, בהחלטתו לא לקדם קצינת משטרה בכירה ומוערכת.
האפליה באה לידי ביטוי במסגרת ראיון שנערך ב-2019 על ידי אלשיך, במסגרתו נאמר לה במפורש כי הוא לא ממנה אותה לתפקיד ראש מדור מהימנות ביחידה לביטחון מידע במשטרת ישראל, תפקיד שדרגת התקן שלו היא סגן ניצב, משום שהוא רואה לנכון למנות גבר ולא אישה.
"סגל היא קצינת משטרה יותר מ-20 שנה", אומרת עורכת דינה של סגל, סיון אזולאי, נציבה אזורית מחוז ירושלים והדרום, בשיחה עם mako. לדבריה, במהלך אותה שנה נערכו שינויים ארגונים ביחידה, מה ששדרג את הדרגה שלה לסנ"צ (סגן ניצב), ולכן היא יכלה להירשם למכרז לתפקיד. "לכולם היה ברור שהתפקיד אמור להיות שלה, אבל בסופו של דבר היא לא קיבלה אותו", אומרת אזולאי, "היא ביקשה לדבר עם המפכ"ל אלשיך שאמר לה כי 'יש שיקול מגדרי' וציין שהוא מעוניין 'לשים גבר בתפקיד הזה'. השיקול השני, לדבריו, הוא שהם 'רוצים לרענן את השורות' ושהיא נמצאת כבר שבע שנים ביחידה'". לדבריה "לא ראינו שהקציבו קדנציות לאנשים אחרים. על פי חוק השוויון אסור להפלות אישה בגלל המין שלה. זה בעצם מכתים את כל ההחלטה ולכן היא פסולה".
בנובמבר 2020 הגישה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה שבמשרד הכלכלה והתעשייה עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים על המקרה המדובר. עם סיום הדיונים פסק בית המשפט, כאמור, שייקבע פיצוי כספי לטובת סגל בסכום של עד 120,000 שקלים. השופטת דנה כהן-לקח שדנה בתיק הדגישה במהלך הדיון כי עצם העובדה שנלקח בחשבון השיקול המגדרי - שאינו מתחייב מאופי התפקיד - הוא אינו חוקי: "במכלול הנסיבות נקבע כי במסגרת ההחלטה בעניינה של העותרת נלקח בחשבון שיקול מגדרי פסול. הדרך פתוחה לעותרת לפנות לבית הדין האזורי לעבודה".
"אני מברכת על החלטת בית המשפט שאין מקום לשיקולים מפלים ופסולים בקידום ומתן הזדמנות לנשים במשטרה", אמרה סגל דרך עורכת דינה. "אני קצינת משטרה ותיקה ואוהבת את עבודתי ואת הארגון, ודווקא בשל כך אני שמחה על הצדק שנעשה בבית המשפט".