שי פישר, מתכנת מאשקלון, ראה בפייסבוק צילום של שלט פרסומת שהושחת כיוון שהופיעה עליו אישה – ובמקום לכעוס בשקט ולעבור הלאה הוא החליט לעשות מעשה. "ראיתי את התמונה של השלט וחשבתי שאני יכול ללכת ולנקות אותו בעצמי", סיפר פישר למאקו. "הגעתי למקום בו היו תלויים שני שלטים שהושחתו, וניקיתי את שניהם. פועלים של חברת השלטים שהיו שם במקרה נתנו לי סולם גבוה להיעזר בו".
שאפו לבחור בשם שי פישר שקם הבוקר ועשה מעשה בשביל כל הנשים בעיר, וגם הציל את כבוד הגברים, שי אנחנו מצדיעים לך, ריגשת...
Posted by אשקלונים מודאגים on Friday, September 20, 2019
"יש באשקלון אוכלוסיה חרדית והנוכחות שלה מורגשת – אבל ונדליזם כזה עוד לא ראיתי. יש לי נסיון עם הנושא כיוון שלפני שעברתי לאשקלון גרתי בירושלים, ושם התופעה הזו של ונדליזם קורית המון. הגעתי כבר למצב שהייתי הולך שם עם שפכטל בכיס כדבר שבשגרה, כדי לנקות שלטים מושחתים ולהוריד סטיקרים". הפוסטר שניקה פישר היה שלט פרסומת לחדר כושר חדש שנפתח בעיר, והופיע בו צילום של אישה שמרימה משקולות. "במקרה הזה זה היה תמונה של אישה מתאמנת בחדר כושר, אבל זה בכלל לא רלוונטי. מהנסיון שלי בירושלים אני יודע שמהר מאד מגיע זה מגיע גם לפוסטרים של פוליטיקאיות שמתמודדות בבחירות, ול'סתם' פנים של נשים", הוא אומר.
"הדרת נשים היא תהליך שהולכים ומתרגלים אליו - פעם למשל גם בציבור הדתי אפשר היה לראות תמונות של נשים בעיתונים - והיום אפילו אצל החרד"לים כבר לא רואים דברים כאלה, ואצל החרדים אין על מה לדבר. במקום להתרגל לתופעה צריך לעמוד על המשמר". פישר מדגיש עם זאת כי המוטיביציה שלו אינה רק התנגדות להדרת נשים, אלא להשחתה של המרחב הציבורי ככלל. "אני הציבור. המרחב הציבורי שייך לי ויש לי גם אחריות כלפיו – מניקיון ואיסוף אשפה, ועד לתיקון של מקרי ונדליזם כאלה. בפוסט בפייסבוק התקיים דיון של מי התפקיד הזה צריך להיות – של העירייה או של חברת השילוט. אני לא הרגשתי צורך לחכות לעירייה. כשיש משהו שצריך לטפל בו, גם האזרחים יכולים לעשות את זה".