אנשי מקצוע מתחום הגינוקולוגיה בבריטניה מסרבים לבצע לנשים שלא קיימו יחסי מין אולטרה סאונד – בניגוד להנחיות הבריאות בבריטניה. "בשנתיים האחרונות לא יכולתי לעשות בדיקה וגינלית", אמרה אחת הנשים בראיון לאתר vice הבריטי.
הבדיקה, שבה נכנסים עם ספקולום עד לשניים-שלושה ס"מ לתוך תעלת הנרתיק, מסייעת לרופאים לבחון את איבר המין, למצוא סיבות למצבים כמו כאבים באגן, דימומים לא מוסברים, ציסטות ועוד. "אני בת 30 ואני בתולה", ציינה המרואיינת, "יש לי וסת כבדה וכואבת ולא נותנים לי להיבדק. זה 2022. למה צריך למנוע מנשים בדיקות חשובות? הרווחה תמיד סובבת סביב גברים וזה מה שקורה".
לדבריה, השאלה הראשונה שהיא נשאלה הייתה אם היא בתולה. "ברגע שאמרתי שכן, הרופא אמר שהוא לא יכול לבדוק אותי כי אם הוא יעשה לי אתה בדיקה אני כבר לא אהיה בתולה. בסופו של דבר נאלצתי להגיד לו שקיימתי יחסי מין רק כדי שיבדוק אותי, זו הייתה אי נוחות קלה ארבל זה היה הכרחי".
גם סופי היוורד (26) מתארת חוויה דומה: "אני לא רוצה להרגיש שאני צריכה לקיים יחסי מין רק כדי לבצע בדיקה שאמורה להועיל לי". אישה אחרת סיפרה כי רופאה אמרה לה שהיא לא מוכנה לעשות לה בדיקה מ"סיבות דתיות, כדי לא לקרוע לה את קרום הבתולים". לדבריה, היא סבלה מכאבים יומיומיים, "הייתי מוכנה לעשות כל בדיקה רק כדי לפתור את הבעיה הזו". בסופו של דבר, אושרה לה בדיקת לפרוסקופיה, שבה נמצא לה אנדומטריוזיס. אישה נוספת מלונדון תיארה חוויה דומה: "לא הסכימו לעשות לי בדיקה ואמרו לי שאם לא קיימתי יחסי מין אז כנראה שאין לי כלום".
כאמור, על פי הנחיות האגודה הבריטית לאולטרה סאונד רפואית גם אם מטופלת לא קיימה יחסי מין הכוללים חדירה היא זכאית לבדיקה: "אם אישה בתולה או לא הוא לא שיקול בקבלת החלטות קליניות", אמר דובר הארגון, "הבדיקה אמורה להיות מוצעת לכל אחת לפי הצורך הרפואי. חשוב לציין כי זו בדיקה שעלולה להיות לא נוחה עבור נשים שלא קיימו יחסי מין ולכן הרופא צריך להיות ערני ולבדוק כל הזמן את מצבה של האישה ואם היא מעוניינת להמשיך בבדיקה".
"ראיתי את התופעה הזו בהמון מקומות", אומרת מייסדת ארגון Cysters, הפועל להנגשת הרפואה לנשים, "זה דבר שקורה כבר כמה שנים ולא משתנה, וכך אנחנו מחזירים נשים אחורה, כשהן לא מקבלות טיפולים שמגיעים להן".